Liseler arası dans yarışmasına tepki büyüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"TELEVİZYONLARDA SEYRETTİĞİMİZ SEVİYESİZLİKLER LİSELERE DE AKTARILACAK"

Milli Eğitim Bakanlığı APK Başkanlığı'nın 28. Aralık 2005 tarihli onayıyla liselerde şov dans yarışmalarına katılımın sağlanmasına, Türkiye Eğitim Sen'den sert tepki geldi.

Bursa 2. Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı liseler arası şov dans yarışmasının, her gün televizyonda dans yarışması adıyla yaşanan seviyesizliği liselere taşıyacağını savundu.

Türkoğlu, Kadıköy Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen liseler arası müzik ve şov dans yarışmasına Milli Eğitim Bakanlığı APK Daire Başkanlığı'nın onay verdiğine dikkati çekerek, "Liselere gelen yazıda, Türkiye genelinde liselere duyurulmasının ve katılımın sağlanmasının uygun olduğu bildiriliyor. Şimdi soruyoruz; bakanlık bu onayı verirken programın içeriğini incelemiş midir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyup geliştirme görevi verilirken, dans yarışması Türk milletinin hangi kültürel, milli, ahlaki, manevi değeriyle bağdaşmaktadır? Biz Türk Eğitim Sen Şubesi olarak Ermeni mezalimi ile alakalı sergi için liseli öğrencilerimize ders saatlerini dışında ibaresiyle izin verilirken, şov dans yarışmasına zaman sınırsız onay verilmesi hangi mantığa hizmet etmektedir?

AK Parti iktidarının ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi temel referanslarında şov dans kültürü hakimdir? Televizyonlarda her gün gördüğümüz dans yarışmaları adı altındaki seviyesizlikler, iğrençlikler, MEB onayıyla liselerimize de mi aktarılmak isteniyor? Şov dans yarışmasına onay verenler önce kendi çocuklarını bu yarışmaya göndermelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu tip programları onaylaması ve desteklemesi biz eğitimcileri derinden üzdü. Bu onayın bir an önce iptal edilmesi, bakanlığımızın kontrolündeki özel ve resmi liselerde her isteyenin içeriğine bakılmadan istediği programı gerçekleştirmesine müsaade edilmemesi gerekmektedir. Yetkililerden bir an önce bu yanlışlığı düzeltmelerini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber