Çelik: MEB, e-devlet konusunda kamuya öncülük ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığının "e-devlet" konusunda kamuya öncülük ettiğini belirterek, "Bunun sonucu geçen yıl bilişim sektöründe patlama yaşandı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İntel tarafından hayata geçirilen "İntel Skoool" ve "İntel Öğrenci" programları, Conrad Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Çelik, dijital teknolojinin dünyadaki baş döndürücü gelişimin en önemli öğelerinden biri olduğunu dile getirerek, gerçek anlamda globalleşmenin bilgi ve iletişim teknolojisiyle başladığını söyledi.

Türkiye'de artık yarınların dünyası ve teknolojisine göre insan yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, bu kapsamda hükümet olarak e-dönüşüme büyük önem verdiklerini kaydetti. Çelik, "Bakanlığımız e-devlet ve bilgi teknolojisi konusunda kamuya öncülük ediyor. Bunun sonucu 2005'te bilişim sektöründe patlama yaşandı. Geçen yıl 1 milyon 800 bin adet PC satışı oldu" diye konuştu.

Araç olan bilgisayarın belli bir amaç için kullanılması durumunda anlam kazanacağına dikkati çeken Çelik, bakanlık olarak bu aracın eğitimde yararlı bir şekilde kullanılması için değişik projeler hayata geçirdiklerini anlattı.

Hüseyin Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün öğrencilerin maksimum yarar sağlayabileceği ve eğitim ile ilgili her şeyi bulabilecekleri bir portal hazırlığındayız. Denemeler yapılıyor. 9 ilde 120 okul pilot seçildi. Bununla ilgili ihaleye çıkacağız. Böylece bütün Türkiye'de öğrencilerin yararlanacağı büyük bir eğitim portalına kavuşacağız" diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber