Vali, ilk iftarını Fatma Teyze'nin evinde açtı

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ramazan ayının ilk gününde iftarını 79 yaşında Fatma Kamaz'ın evinde açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali, ilk iftarını Fatma Teyze'nin evinde açtı

Kazım Karabekir Mahallesi'nde tek başına yaşayan 79 yaşındaki Fatma Kamaz'ın evine Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ile birlikte gelen Vali Tekinarslan, yanında getirdiği yemeklerle Fatma Kamaz ile birlikte ilk iftarını açtı. Türkçe bilmeyen Fatma Kamaz'la Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelinin tercüme etmesiyle anlaşan Vali Tekinarslan, Fatma Kamaz'la uzun süre sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Yalnız yaşadığını söyleyen Fatma Kamaz'a devlet olarak yanında olduklarını söyleyen Vali Tekinarslan, "Sadece Ramazan ayı münasebetiyle değil, daha önceden tanıdığımız ve çeşitli yardımlarda bulunduğumuz Fatma teyzemizle Ramazanın ilk gününde birlikte iftar açmayı düşündük. Tabi bu durumda olan başka ailelerimiz de var. İnşallah fırsat buldukça Ramazan ayı boyunca iftar sofralarına misafir olacağız" ifadelerini kullandı.

Ağrı'da yardımlaşma kültürünün çok güzel bir şekilde işlediğine değinen Vali Tekinarslan, "Biz olmazsak da, komşuları ve tanıyanları tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Evi temizleniyor, yemek getiriliyor, çeşitli ihtiyaçları gideriliyor. Bu çok güzel bir tablo. Vatandaşlarımızın bu duyarlılığı bizi çok sevindiriyor. Ama devlet olarak da hem Fatma teyzemiz hem de diğer vatandaşlarımızın yanında olacağız ve üstümüze ne düşüyorsa yapacağız" diye konuştu.

Korumaları ile getirdiği paketleri Fatma Kamaz'a teslim eden Vali Tekinarslan, Fatma Kamaz'ın isteği üzerine kendisine televizyon, halı ve çeşitli malzemelerin alımı için talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber