Meteoroloji'den yağış uyarısı - Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda görülecek olan yağışlar sebebiyle sel, su baskını ve yıldırıma karşı uyardı ve dikkatli olunmasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den yağış uyarısı - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Düzce, Artvin, Burdur, Afyonkarahisar'ın kuzeybatısı, Denizli'nin güney ve doğusu, Bursa'nın güneyi ile Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Hatay çevreleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber