'Kardeşim o okulda okuduğu için yakmaktan vazgeçtik!'

AĞRI'da PKK/KCK terör örgütünün sözde 'Öz Savunma Birliği' (ÖSB) yapılanmasına bağlı olduğu ve okul yakma eylemine katıldığı iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan üniversite öğrencisi Metin Özmen, "Kardeşimin de o okulda okuduğunu düşünerek eylemden vazgeçtik" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kardeşim o okulda okuduğu için yakmaktan vazgeçtik!'

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, 19 Kasım 2012 günü teknik takibe alınan Ağrı Dağı Öğrenci Derneği (ADÖ-DER) Başkanı Seyithan Erkan ile Metin Özmen ve Kemal Kahraman'ı, tanınmamak için kar maskeleri takarak gece yarısından sonra Ağrı'daki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'na molotoflu saldırı yaparken yakaladı.

Ağrı Merkez İmam Hatip Lisesi'ne de molotoflu saldırı hazırlığı yaptıkları tespit edilen üniversite öğrencilerinin üzerinde eldiven, kibrit, benzin ve hazırlanmış molotof şişeleri bulundu. İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 4'üncü sınıf öğrencisi Seyithan Erkan, Tarih Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri Metin Özmen ve Kemal Kahraman, Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Serhat Oktay, Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Halit Çankaya, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden Erkan Efe, ilk sorgunun ardından tutuklandı. Tutuklu sanıklardan Erkan Efe ilk duruşmada tahliye edildi.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve ' kamu malına yakarak zarar vermeye teşebbüs' suçlamalarıyla 7.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan üniversite öğrencileri dün Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6'ncı kez hakim karşısına çıktı. Tercüman aracılığı ile Kürtçe savunma yapan Metin Özmen, 5 yıldan bu yana psikolojik tedavi gördüğünü bildirdi. Okul yakma eylemine 3 kişi gittiklerini anlatan Metin Özmen şunları söyledi:

"Ben, Seyithan ve Fesim isimli biri vardı. Polis kayıtlarında 'Kemal' diye geçmiş olan kişi bizimle değildi. Yol üstünde baraka gibi bir yerden aldığımız pet şişelerinin içinde benzin vardı. 1 saat 10 dakika okulun bahçesinde bekledik. O arada kendi aramızda sohbet ettik, okul yakmanın doğru olmadığını kararlaştırdık. Kardeşimin de o okulda okuduğunu düşünerek eylemden vazgeçtik. Yapabilirdik ancak, döndük. Dönerken polis bizi gördü ve kaçmaya başladık. Yakalandık fakat polise direnmedik. Benim son 15 gün ilacım bittiğini için psikolojik bunalımdaydım. Öğrenciyiz ve okumak istiyoruz."

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı, karar vermek için erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber