Yangın tazminatı neden kaldırıldı?

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, Ardahan Milletvekili Ensar ÖĞÜT' ün, orman yangınları ile mücadelede çalışan personelin fazla mesailerinin kaldırılmasına ilişkin, 7/25668 esas numaralı yazılı soru önergesini cevapladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 19:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Yangın tazminatı neden kaldırıldı?

9 Temmuz tarihinde verilen cevapta, 666 sayılı KHK'nın kamu çalışanlarına değişik adlar altında ödenen fazla mesai ve ek ödemelerin, hak kayıplarına neden olmadan, tüm kurumlarda unvanlara göre aynı oranda uygulanacak ek ödemeye dönüştürülmesi maksadıyla çıkartıldığı belirtildi.

Eroğlu bu nedenle, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Personeline, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 71 'inci maddesine göre yılda yedi ay süreyle ödenen fazla mesai ücretinin, bu kapsamda kaldırıldığına dikkat çekti.

Bakan Eroğlu, "Orman yangınları ve mücadelede mesai saatleri dışında yangınlarla mücadelede fiilen görev yapanlara verilecek fazla mesai ücreti neden netlik kazanmadı?" sorusuna ise "Orman yangınlarına doğrudan ve bilfiil katılan OGM Taşra Personeline, 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Hakem Kurulu Kararının 60'ıncı maddesi uyarınca fazla mesai ödenmesi konusunda teşkilata talimat verilmiş olup iddia edildiği gibi bu konuda herhangi bir belirsizlik yoktur." şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber