Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğ'nden ilginç proje

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, sokakta çalışan, sokakta yaşayan ve madde bağımlısı çocukların rehabilitesi için Dünya Bankası destekli "Sokaktan Gelen Müzik" projesi başlattı. Proje kapsamında il genelinde sokakta çalışan, madde bağımlısı ve rehabiliteye ihtiyacı olan çocukların eğitilerek topluma kazandırılacağı bildirildi.

SOKAKTA ÇALIŞAN VE MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLAR MÜZİKLE REHABİLİTE EDİLECEK

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak 2006 yılında en büyük hedeflerinin sokakta çalışan ve madde bağımlısı çocukları topluma kazandırmak olduğunu belirten Bilal Çenet, en kısa sürede Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde müzik enstrümanları çalma kursunun başlayacağını belirtti.

Aydın'da sokakta çalıştığı, zamanının büyük bir bölümünü sokakta geçirdiği ve madde bağımlısı olduğu tespit edilen 422 çocuk bulunduğunu ve bu sayının artmaması için Aydın Valiliği'nin de destekleri ile bir çok çalışma başlatıldığını kaydeden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çenet, "Şu an itibariyle kimlik tespit çalışmalarına başladık. Belirlenen 422 çocuktan 252'sinin kayıtları yapıldı. Ve bu çocuklarımıza değişik dallarda kurs vermeye başladık. Bunun yanında kurum olarak çocuklara cazip gelecek ve onları sokaktan kurtaracak bir proje hazırladık.

Türkiye'de ilk olan "Sokaktan Gelen Müzik" adlı bu projemiz Dünya Bankası tarafından da desteklendi. Proje kapsamında bu çocuklarımız arasında sesi güzel ve müziğe yatkın çocukları belirleyip, onları önce ses ve müzik enstrümanlarını kullanma eğitimi vereceğiz. Bu çocukların eğitimi tamamlandıktan sonra oluşturulacak koro ile değişik yerlerde konserlere çıkacağız. Bir çok kurum ve kuruluş tarafından beğenilen projemiz sayesinde çocuklarımız sokaktan ve riskli alanlardan kurtarıp, eğitimli bireyler olarak topluma kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber