Demokratikleşme paketi bugün Başbakan'a sunulacak

Arınç, yeni demokratikleşme paketini hazırladıklarını belirterek bugün Başbakan’a sunulacağını açıkladı. Pakette daraltılmış bölgeli seçim, küçük partilere de hazine yardımı ile kamuda ve okullarda başörtüsü serbestliği de var.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demokratikleşme paketi bugün Başbakan'a sunulacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir demokratikleşme paketi hazırladıklarını, bugün Başbakan Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Arınç'ın içeriğini açıklamadığı pakette, seçim ve siyasi partiler kanunlarında değişiklik ile kamuda ve okullarda başörtüsü önündeki engellerin kaldırılması da bulunduğu belirtiliyor. Arınç, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı iftarda özetle şunları söyledi:

Yeni paket geliyor Daha önce açıkladığımız 2023 Siyaset Vizyonu'ndaki 63 maddenin bir kısmı hayata geçirilmişti. Şimdi bu yasama yılında hangilerinin yapılması gerekir, bunları çalışıyoruz. Yarın Sayın Başbakan'a sunacağız.

Danıştay'ın başörtüsü kararı MEB, 'başörtülü öğretmene ceza verilemez' kararına yaptığı itirazı geri çekti. Hukuk müşaviri, 'daha önceki savunmalarımız bu yöndeydi' diye savunma yapmış, görevden alındı.

Yüzde 10 barajı kalacak Barajı yüzde 10'da tutup temsilde adaleti sağlayacak düzenlemeler yapılabilir. Daraltılmış bölge olabilir, 450+100 Türkiye milletvekilliği olabilir. Ayrıca hazine yardımında bir haksızlık olduğu açık. Yüzde 1'in üzerindeki partiler oy oranlarınca yardım alabilmeli.

AYM bize yol gösterdi Anayasa Mahkemesi'nin tutuklulukta 10 yıllık süreyi fazla bulan kararı olumlu ve doğru. AYM yargıya yol göstermiş, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla demiştir.

PYD oldu bitti yapamaz Suriye'de rejim PYD'yi ve Hizbullah'ı kullanıyor. Silahlı müdahaleyi gündemimize almadık.

Gezi gerginliği iddiası Başbakanımız'ın açıklamalarımıza ters bir sözü olmadı. Hükümette herkes doğru bildiğini söyler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber