Uzlaşma turlarında 2. Etap Uzundere'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'dan sonra Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde de vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerine başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzlaşma turlarında 2. Etap Uzundere'de başlıyor

29 Temmuz Pazartesi günü start alacak görüşmeler "randevu" sistemiyle gerçekleşecek. Büyükşehir, anlaşmaya varılan vatandaşlarla sözleşme imzalayacak. Projeden 4 bin 322 kişi faydalanacak.

Kentsel dönüşüm projelerinde önemli hamleler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'nın ardından Uzundere'de de vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerine başlıyor. 29 Temmuz Pazartesi günü, Uzundere İletişim ve Tanıtım Ofisi'nde başlayacak görüşmeler sonrasında, uzlaşmaya varılan vatandaşlarla "hak sahibi uzlaşma sözleşmesi" imzalanacak.

Görüşmeler, hafta içi 09.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında; Uzundere İletişim ve Tanıtım Ofisi - Uzundere Mahallesi, 3962/1 Sokak, No: 9 adresinde gerçekleştirilecek. Uzlaşma görüşmelerine katılacak vatandaşların Tanıtım Ofisi'nden ya da "271 72 07" numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 32 hektarlık büyüklüğündeki alanda 497 yapı, 1172 bağımsız bölümü kapsayan ve 3216 adet yeni konut yapılması hedeflenen Uzundere Projesi'nde; 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları, çocuk oyun alanları ve 10 bin metrekare sosyal donatı alanı ayrılmış durumda. Projeden 4 bin 322 kişi faydalanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin uzlaşma görüşmelerini de Bayraklı Ekrem Akurgal Parkı'ndaki ofiste sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR BÖLGEDE YOĞUN ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen ve 32 hektarlık alanda uygulanacak Uzundere projesi, 9 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ardından Uzundere Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. Yapıların değerlerinin tespiti, plan ve proje çalışmaları ve yeni yapılacak yapıların 3 boyutlu görselleştirilmesi tamamlandı. Alanda yapılan çalışmaları hakkında halkın bilgi sahibi olmaları ve proje hazırlığına katılmaları amacıyla 23 Mart 2013 tarihinde bölgede "Tanıtım ve İletişim Merkezi" hizmete açıldı. Yine halkı proje süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla, farklı zamanlarda bölge içerisindeki 5 ayrı kahvehanede halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi ve vatandaş talepleri değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak 4 Temmuz 2013 tarihinde "Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" projesini kamuoyuna tanıtmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber