10 Şubat 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Yukarı Karabağ'da Ermeni işgali sorununun çözümü konusunu görüşmek üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

- Aliyev ve Koçaryan, daha sonra Paris'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan, 14. yüzyıldan kalma tarihi Rambouillet şatosunda görüşecek.

2- Trabzon'da "Bölge Güvenlik Toplantısı"...

- İçişleri Bakanı Aksu başkanlığında, Trabzon, Giresun, Ordu, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin valileri, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla "Bölge Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirilecek.

- Aksu, toplantı öncesinde basın açıklaması yapacak.

3- Başbakan Erdoğan, Mersin'de işadamları ve sivil toplum örgütleri yöneticileri ile toplantı yapacak, partisinin il teşkilatı mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın Olağan Kongresi'ne katılacak.

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, TİSK'in öncülüğünde İstanbul'da düzenlenen "Kadın İstihdamı Zirvesi"ne katılacak.

6- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı Kapsamında Hibe Desteği Verilecek Projeler" konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

- Eker, Veteriner Hekimler Derneği'nin düzenlediği "Kuş Gribi ve Düşündürdükleri" konulu panelde de konuşma yapacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki TARİŞ İncir İşleme ve Depolama tesislerinin temel atma törenine katılacak.

- Coşkun, İzmir'de Türkiye-AB Derneği ve Ege Sanayici İşadamları Derneği tarafından düzenlenen sertifika törenine de iştirak edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Tokat ve Turhal'da bazı okul açılışları gerçekleştirecek, ayrıca 26 Haziran Kültür Sarayı'nda "Globalleşme ve Küreselleşme" konulu konferansa katılacak.

9- TBMM Başkanı Arınç, Cezayir Büyükelçisi Smail Alla Oua'yı kabul edecek.

10- Milli Savunma Bakanı Gönül, İtalya'da Taormina'da yapılan NATO savunma bakanları gayri resmi toplantısına katılıyor.

11- ABD'deki temaslarını tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, yurda dönecek.

12- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

13- İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere tepkiler devam ediyor.

14- Kosova'da parlamento, geçen ay vefat eden Başkan İbrahim Rugova'nın yerini alacak ismi belirleyecek.

15- Amasya-Tokat Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda yapılacak.

16- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u kabul edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, Muğla ve Aydın'da incelemelerde bulunacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, partisinin organizasyonuyla "Türkiye, AB-ABD İkilemini Nasıl Aşacak ve Gelecekte Nerede Yer Almalıdır" konulu ders verecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

17- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

18- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, TOKİ işbirliğiyle Hadımköy'de alt gelir grubu için inşa edilen konutların Feshane Kongre Merkezi'nde düzenlenen kura çekim törenine katılacak.

19- Halkbank'da özelleştirme süreci başlıyor...

- Banka'nın özelleştirilmesinde stratejiyi belirleyecek danışman firma seçimi için birkaç gün içinde davetiyeler gönderilecek.

- Bu yıl içinde ihale ilanına çıkılması hedeflenen Halkbank'da, blok satışın olması durumunda özelleştirmenin yıl içinde tamamlanabileceği ifade ediliyor.

20- Türk Ekonomi Bankası tarafından, İstanbul'da, BNP Paribas ortaklığı sonrasında 2005 yılına ait mali sonuçların ele alınacağı bir basın toplantısı düzenlenecek.

21- Yağışlar barajları doldurdu.

- Ocak ayı ortalarından itibaren gerçekleşen yoğun kar yağışları neticesinde baraj ve göletlerde su seviyesi en üst noktalara ulaştı.

-DSİ, ani ısınmalara bağlı muhtemel taşkınlara karşı ise teyakkuz durumunda.

-DSİ yetkilileri: "Önümüzdeki yaz aylarında içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekilmesi beklenmiyor."

22- Seminer.... Toplantı... Ziyaret...

- İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Westmacott, Odalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

- Emniyet Teşkilatı personeline yönelik düzenlenen "TCK-CMK-Kabahatler Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerin Uygulamalarının Değerlendirilmesi" semineri, Ankara'da başlayacak.

- Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nce "omurilik felçliler için kök hücre tedavisi iddialarına" ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) tarafından tüketicinin bilinçlendirilmesine yönelik düzenlenen kampanya, İstanbul'da bir basın toplantısı ile tanıtılacak.

23- Hazar petrollerinin Türkiye yolculuğu...

- BTC ham petrol boru hattı projesi kapsamında, Azerbaycan'dan pompalanan petrolün ikinci durak olan Pasinler'deki istasyona 15 Şubat'ta gelmesi bekleniyor.

- Azeri petrollerini dünya pazarlarına taşıyacak Ceyhan Terminali'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.

24- Yaş meyve sebze ihracatçıları sıkıntılı...

- Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı: "Havlu atmak üzereyiz."

- "Almanya'da süpermarketler Türk ürünlerini raflarından kaldırıyor."

25- Kadınlar iş sahibi oluyor...

- Van Valiliği'nce yürütülen projeler kapsamında sosyal güvencesi ve düzenli geliri olmayan kadınlar, iş sahibi olmaya başladı.

- Bu projeler kapsamındaki kredilerden yararlanan 45 kadının, işlerinde başarıya ulaşarak kredilerin geri ödemesini zamanında yaptıkları bildirildi.

26- Türkiye Basketbol Ligi'nde 18. haftanın ilk maçlarında İstanbul'da İTÜ-Erdemirspor, Beykoz-Galatasaray karşılaşmaları yapılacak.

27- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 16. haftanın ilk maçlarında İstanbul'da İstanbul Üniversitesi ile BOTAŞ Spor, Ankara'da Çankırı Üniversitesi Arı Koleji ile Kayseri TED Koleji karşılaşacak.

28- Güreş Federasyonu Başkanı Ustaoğlu, Samsun'da yapılacak 34. Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest Güreş Turnuvası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

29- Avrupa Erkekler 16 Yaş Kış Kupası Tenis Turnuvası (D) Bölgesi eleme turu müsabakaları Taç Spor Kulübü kortlarında başlayacak.

30- Türkiye Erkekler Kış Kupası Tenis Turnuvası'na, Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü kortlarında yapılacak yarı final müsabakalarıyla devam edilecek.

31- İkinci Futbol Ligi'nde haftanın maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

32- Türkiye futbol liglerinde ara transfer dönemi sona eriyor.

33- Halterde altyapı atağı...

- Geçen yıl başlatılan çalışma sonrasında halter altyapı çalışması yapılan okul sayısı 21'e, sporcu sayısı 404'e yükseldi.

- Mart ayında yapılacak "yetenek seçmelerinde" gelecek vadedenler milli takım altyapısına alınacak.

34- Fenerbahçe ile Samsunspor, ligde 58. maça çıkıyor.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda Fenerbahçe 33, Samsunspor ise 11 galibiyet aldı.

- Samsun'daki maçlarda Fenerbahçe'nin 11, ev sahibi ekibin 9 galibiyeti bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber