TRT köklü kurum, müdürsüz de olur

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, ağırlıklı olarak hükümet icraatları haberlerinin yayınlandığı eleştirilerinden bazı programlarda ?şeriat propagandası' yapıldığı iddialarına kadar birçok konuda AKŞAM'a açıklamalarda bulundu. TRT'nin protokol haberciliğini terk ettiğini belirten Güney ?Hükümet, kesinlikle haberlerde çok yer almıyor. Kanun ne diyorsa o. Olayın akışı, güncelliği dikkate alınarak, belli sıraya göre veriliyor. Yukarıdan aşağı protokol haberciliği yerine, olayın önemini göz önüne alıyoruz. Böyle olunca da zaman zaman hükümet, zaman zaman da muhalefet ön plana çıkıyor. Bir tavrımız ya da önyargımız yok' şeklinde konuştu.

TRT'nin vekaleten yönetilmesi eleştirilerini de yanıtlayan Güney, ?Kurum, 1 Ağustos 2005'ten beri vekaleten yönetiliyor. Ama bu bir şeyi gösterdi ki, TRT artık kurumsal bir kimlik. Genel müdür olmuş olmamış, bunu artık hissettirmiyor. Büyük işler başarıldı. Sayısal yayıncılık bunun son örneği. Artık anten çöplüğünden kurtulup, daha kaliteli yayınlar izleyeceğiz. Vericileri tek bir şirket haline getireceğiz. Bunu özel kanallarla yapacağız. Bu başarılar kişisel değil, ekiple halledilebilecek işler? dedi.

Ali Güney, sunucu İkbal Gürpınar olayı ile ilgili olarak ?Bayan sunucu göreve geldiğinden beri de birçok soru önergelerine ve tenkitlere maruz kalmıştır. Program yapımcısı değiştikten sonra sunucu hanım ayrılmak istemiş. Tamamen bizim dışımızda gelişen, yapımcıyla sunucu arasındaki kişisel çekişmelerden kaynaklanan bir sorun yaşanmıştır' diye konuştu.

KONU YARGIYA TAŞINDI

Güney, bazı yayınlarda şeriat propagandası yapıldığı iddialarıyla ilgili sorumuza; ?Yargıya taşınan bir projeyle ilgili olarak yaptığımız incelemede anladık ki, kurumun anlaşmalı olduğu bir sunucu bir program yapmış ve orada tamamen kişisel görüşten ibaret bir durum var. TRT bir kamu kuruluşudur. Nasıl yayın yapacağı kanunda bellidir' diye yanıt verdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber