PKK'lı hükümlü: Devlet bana yataklık yapıyor

Erzurum H Tipi Cezaevi'ne 'PKK terör örgüt üyeliği' suçundan hükümlü bulunan, cezaevindeki faaliyetlerinden dolayı hakkında bir dava daha açılan 40 yaşındaki Haci Aslan, "Yardım yataklıktan yargılanıyorum. Ben PKK'lı olmaya çalışan, sayın Abdullah Öcalan'ın öğrencisiyim. Devlet bana yatak veriyor, yemeğimi veriyor, sporuma da çıkıyorum. O zaman devlet bana yardım, yataklık yapıyor" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lı hükümlü: Devlet bana yataklık yapıyor

Yakalandıktan sonra 1995 yılında dönemin Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve cezasını Gümüşhane E Tipi Cezaevi'nde çeken Haci Aslan, 9 yıl hüküm giyen ve aynı koğuşta kalan Mehmet Sait Uğurlu'ya 16 Ağustos 2012 günü 5 not kağıdı verdi. Aslan, Erzurum H Tipi Cezaevi'ne nakledilen Uğurlu'dan bantlara sarılı şekilde verdiği kağıtları burada yatan kişilere ulaştırmasını istedi. Jandarma tarafından yapılan aramada not kağıtları bulunurken, Mehmet Sait Uğurlu ile Haci Aslan hakkında yeni dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede Hacı Aslan'ın terör örgüt üyeliği suçundan hükümlü olduğu, tutuklu bulunan kişileri örgütlediği ve bu kişilerin örgütsel bilincini arttırmaya çalıştığı vurgulandı. Haci Aslan'ın aynı koğuşta bulunan 14 kişiyi örgütlediği bildirilen iddianamede, Mehmet Sait Uğurlu'nun da örgüt üyesi ve yöneticileri arasında iletişimi sağladığı ifade edildi.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Haci Aslan, mektupları yazmadığını ileri sürdü. Mehmet Sait Uğurlu ile aynı koğuşta 1 ay kadar kaldıklarını anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Ben tarafsız biri değil PKK'lıyım. 25 yıldır PKK'nın içerisinde, 18 yıldır cezaevindeyim. Yargılandığım sıra mahkemeyi tanımamış, kafa tutmuşum. Yardım, yataklıktan yargılanıyorum. Ben PKK'lı olmaya çalışan, sayın Abdullah Öcalan'ın öğrencisiyim. PKK'nın görüşlerini düşüncelerini benimsemiş durumdayım. Sayın Apo'yu başkanım olarak görmüş bu uğurda ceza almış biriyim. Cezaevinde örgüt kurduğum söyleniyor. Ben kimim ki örgüt kurayım? Örgüt kurmam için önderim Abdullah Öcalan'ı inkar etmem gerekir. Devlet bana yatak veriyor, yemeğimi veriyor, sporuma da çıkıyorum. O zaman devlet bana yardım, yataklık yapıyor. Bu bana yapılan bir komplodur. Can güvenliğimden korkuyorum."

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya ise Haci Aslan'a 18 yıldır devletin kendisini koruduğunu ve bir şey olmadığını anımsattı. Duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber