Küçük kızın 24 tane parmağı var

El ve ayaklarında 6'şar parmağı olan 2 yaşındaki küçük Şevin, görenleri hayrete düşürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçük kızın 24 tane parmağı var

Kolları ve bacakları kısa, gövdesi uzun, göğüs kafesi dar, el ve ayaklarında 6'şar parmağı olan 2 yaşındaki küçük Şevin, akraba evliliğinden dolayı, genetik bir hastalık olan "Ellis-van Creveld Sendromlu" olarak dünyaya geldi. Kalbinde sorunlar yaşayan, göğüs kafesinin dar olmasından dolayı akciğerleri gelişemediği için solunum problemi olan kızlarının hastalığına çare arayan anne ve baba yetkililerden yardım istiyor.

Küçük Şevin'in annesi Sevda Acar, amcasının oğlu Adem Acar ile evlenmesinin ardından sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Kızına hamileliğinin 4'üncü ayında ise bacakları kısa olan çocuğun hastalıklı doğacağını öğrenen anne Acar, o dönemde eşinin sigortası olmamasından dolayı aylık kontrollerini yaptıramadı. Sevda Acar 8 aylık hamileyken gittiği kontrolünde çocuğun kol ve bacakların kısa, göğüs kafesinin dar olarak, hastalıklı doğacağını öğrendi.

X kromozomu üzerinde taşınan genetik bozukluk nedeniyle kız çocuklarında görülen "Ellis-van Clevend Sendorumuyla" dünyaya gelen Şevin, doğar doğmaz kalp problemleri yaşadı. Kalbinde delik bulunan ve tek kapakçığı olan bebeğin akciğerleri gelişmediği için de 26 gün yenidoğan servisinde kaldı. Bir kaç ay oksijene bağlı yaşayan Şevin, solunum sorunu nedeniyle akciğer enfeksiyonu yaşıyor.

Bronşiti olan, bağışıklık sisteminin zayıf olmasından dolayı sürekli hastalık geçiren Şevin'in annesi Sevda Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu hastalığın tedavisi nasıldır? Tedavinin nasıl yapıldığını bilemediğimiz için yetkililere sesleniyoruz. Anlayan doktorlara sesleniyoruz. Bize sahip çıksınlar. Bu alanda uzman bir doktor tedavisiyle ilgilensin, bize de bir yol göstersin istiyoruz" dedi.

Bacaklarındaki sorundan dolayı yürüyemiyor

Aynı hastalıkla dünyaya gelen ağabeyinin kızının da 40 gün yaşadığını söyleyen Acar, "Şevin 2 yaşında olmasına rağmen kolları ve bacakları normalden daha kısa ve ayakları gelişmiyor. Bebek ayağı gibi. Ayak ve ellerinde 6'şar parmak var. Bacaklarındaki sorundan dolayı yürüyemiyor. Poposunun üstünde hareket ediyor. Ağız yapısında sorun var. Çıkan dişleri döküldü" diye konuştu.

Eskişehir'de maden ocağında çalışan baba Adem Acar da, doğduğundan beri sürekli hastaneye götürdükleri kızının kalp kapakçığı ameliyatı olacağını ifade ederek, "Maddi olarak elimden geleni yapıyorum. Kanımın son damlasına kadar çalışırım ama sıkıntı da çekiyorum. Çocuğumuza sahip çıkmalarını istiyoruz. Tedavisinin yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber