PTT personel alacağını, internet sitesinden duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu: Aşağıdaki açıklamada yer alan "KPSS'den başarılı olma" ifadesi oldukça yanlış bir terimdir. Zira KPSS'de 70 puan sınırı veya bunun benzeri bir puan sınırı bulunmamaktadır. Sınava giren herkes ÖSYM'nin açıklayacağı kadrolara, şartları taşıyorlarsa, başvuru yapabilecektir. Ancak, yerleşebilmek için doğal olarak yüksek puan almak gerekmektedir. PTT'nin açıklamasının bu açıkdan yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz.


PTT' de personel sıkıntısı gideriliyor ...

Kuruluşumuzun personel ihtiyacının karşılanmasını teminen, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2005 Genel Yatırım ve Finansman Programının tespitine ilişkin Kararnamede değişiklik yapılmasına dair 03/12/2005 tarih ve 26012 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2005/9663 sayılı kararname gereğince Hazine Müşteşarlığı'ndan açıktan atama yetkisi istenilmiş olup, verilen yetki hükümleri çerçevesinde 2006 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından, Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) başarılı olanların arasından 1250 Dağıtıcı, 349 Memur ve 11 Avukat olmak üzere 1610 personel Kuruluşumuza yerleştirilecektir.

KURULUŞUMUZDA ÇALIŞMAK İÇİN

Adayların kuruluşumuzda çalışabilmeleri için; Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS'de başarılı olmaları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılacak olan yerleştirmede Tercih Kılavuzunda belirlenen şartlara durumlarının uyması ve Kuruluşumuzu tercih etmeleri halinde ÖSYM tarafından kuruluşumuz pozisyonlarına yerleştirilecektir.

Diğer yandan, 2006 yılında yapılacak olan KPSS'ye gireceklerin bu durumdan yararlanıp yararlanamayacağı hususunun Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından öğrenilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber