Devlet Personel Uzmanlarının mağduriyeti giderilmelidir

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, kamu yönetimimizin en önemli kurumlarından birisidir. Devlet Personel Başkanlığı, kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, müessir ve ekonomik şekilde yürütülebilmesi için; Devlet Personel rejiminin temel ilke ve politikasının, devletin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilat, görev ve yetkilerinin; kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerde çalışacak memur ve diğer kamu görevlilerinin tabi olacakları personel rejimlerinin; personel rejimleri arasında uyum, denge ve koordinasyonun sağlanması, uygulamalarda görülecek aksaklıkların giderilmesi mevzuatın değişen şartlara göre geliştirilmesi, kamu personelinin hukuki ve mali statüsünün ve uygulanmasının esaslarını tespit etmek, bunların düzenlenmesi ve geliştirilmesiyle ilgili çalışmaları yapmak, gerekli kanun, tüzük ve yönetmelik tasarıları ile diğer idari metinleri hazırlamak, kamu personelinin hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimlerini sağlamak ve bu konulardaki uygulamanın takip ve denetlenmesi gibi bir çok konuda görevli ve yetkili bir kurumdur.

Devlet Personel Başkanlığı, AB uyum süreci içerisinde de önemli görevler yerine getirmektedir. Bununla birlikte, Başkanlık'ta görevli devlet personel uzmanları ayrıca kadro işlemleri norm kadro iş analizi, işgücü planlaması ve görev tanımlarının yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarında kadro ünvanlarının standartlaştırılması ve kodlandırılmasının sağlanması, teşkilatlanma, personel mevzuatının hazırlanması ve uygulamada ortaya çıkan aksaklıklarının giderilmesi, merkezi personel alımı, kamu personelinin eğitimi, özelleştirilen kuruluşların istihdam fazlası personelinin diğer kuruluşlara nakli, kamu görevlileri sendikaları ile hükümet arasındaki ilişkiler gibi bütün kamu kurum ve kuruluşlarına ve kamu yönetiminin bütün alanlarına (kadro, teşkilat, personel, mevzuat,hukuk, eğitim vb.) dönük görevlerde yerine getirmektedirler. Buna karşılık devlet dersonel uzmanları, özlük ve emekliliğe ilişkin hükümler açısından emsal mesleklerle aynı yerde bulunmamaktadır.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına dönük önemli hizmet üreten devlet personel uzmanlığı gibi kariyer nitelik taşıyan bir görevi ifa eden personelin ek göstergesinin, G.İ.H. sınıfında fakülte mezunu düz bir memurun ek göstergesi ile aynı düzeyde belirlenmiş olması (2200) açık bir dengesizliktir. Kariyer meslek kapsamında olan devlet personel uzmanlarının ek gösterge ve makam tazminatlarının, mutlaka emsalleri olan diğer kariyer meslek uzmanları (Başbakanlık, DPT, Hazine ve Dış Ticaret) ile eşitlenmesi gerekmektedir.

resul kurt/star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber