OGM'deki 5 yıl boyunca nakil sınırlamasına 14 dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 00:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin Milletvekili Ali Öz'ün soru önergesine verdiği cevapta, Orman Genel Müdürlüğüne ilk defa atanan personelin belirli bir süre çalıştıktan sonra nakil talebinde bulunabileceği yönündeki düzenlemeye şuana kadar 14 dava açıldığını ancak davaların devam ettiğini belirtti.

MERSİN MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZ'ÜN 7/27734 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİ HAKKINDA ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NIN CEVABI (26/7/2013 TARİHİNDE CEVAP VERİLMİŞTİR)

SORU 1. Üniversite sınavında aynı alanda yüksekokul kazananların ataması ile ilgili düzenleme düşünüyor musunuz?

SORU 2. İdari mahkemeye müracaat ederek atamasını yaptıranlar var mıdır?

SORU 3. Varsa mahkemeye müracaat etmeden bu mağduriyeti gidermek yerine bir karar olmaz mı?

CEVAP 1-3. Orman Genel Müdürlüğümüze ilk defa atanan personelin belli bir süre çalışma şartı bulunmaktadır. Bu süreyi dolduran personelin eğitim durumu sebebiyle tayin talepleri değerlendirmeye alınmaktadır. Personelin asli görevi olan devlet memurluğunu aksatmamak kaydıyla eğitim görmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

Eğitim sebebiyle görevlendirilenlerden, görevlendirmelerinin kaldırılmasına dair yapılan iç düzenlemeye karşı 14 adet idari dava açılmıştır. Davalar halen derdest olup, 1 adet davada, dava konusu işlemin bir iç düzenleme olması sebebiyle karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiş, diğer davalarda henüz karar çıkmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber