Malatya Yader, sevgi evlerinde iftarda buluştu

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği (YADER) Ramazan etkinlikleri çerçevesinde MİAD Sevgi Evleri'nde iftar yemeği verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Yader, sevgi evlerinde iftarda buluştu

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği (YADER) Ramazan etkinlikleri çerçevesinde MİAD Sevgi Evleri'nde iftar yemeği verdi.

Yemeğe, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Taş, Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı İl Müdürü Nebi Tepe, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi müdürü, Berna Oğuztürk, öz Orman iş Sendikası Şube Sekreteri Ömer Öztatar, SHÇEK Spor Kulübü Başkan Vekili İlhan Yabaş, Kulüp Antrenörü Mikail Tuluk, YADER Başkanı Mehmet Çolak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü idarecileri, Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri, MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, dernek yönetim kurulu ve üyeleri ve iş adamları katıldı.

Ev sahipliğini üstlenen YADER Başkanı Mehmet Çolak, yaptığı konuşmada, ''Bu büyük aileyi bir arada görmenin mutluluğu içindeyiz. Bir yıldan fazladır kurulmuş olan derneğimiz, bu kısa zamanda, yurtlarda kalan ve ayrılan kardeşlerimiz için bir çok etkinlikte bulunmuş olup, sorunlardan ,çözümlere, bu konular ile ilgili raporlara, anketlere, bire bir alan çalışmalarına, sorunların çözümü için bürokratik yapı ilişkilerine kadar faaliyetlerde bulunmuş, ilk başladığımız güne göre oldukça yol almış durumdayız'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Taş ise, YADER' i çalışmalarından dolayı kutladığını, yapılacak her faaliyet ve etkinliğin yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini, katkı sunacak herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

İş adamlarından Salim Iılıcak da, "Bu gün burada olmaktan ve yürekleri pırıl pırıl bu çocuklarla iftar açmaktan çok mutluyum. Bu çocuklarımız için devletin imkanlarının eksik kaldığı her yerde bizler bir abi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

İftar programı misafirlerin ve yurtta kalan çocukların çaylı sohbetiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber