Memleketlerine gidemeyen öğrencilerle yurtta bayramlaştı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Yaz Okulu'nda ders alan Dicle Üniversitesi öğrencilerini, DPÜ yönetimi bayramda yalnız bırakmadı ve onları yurtlarında ziyaret ederek bayramlaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memleketlerine gidemeyen öğrencilerle yurtta bayramlaştı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Yaz Okulu'nda ders alan Dicle Üniversitesi öğrencilerini, DPÜ yönetimi bayramda yalnız bırakmadı ve onları yurtlarında ziyaret ederek bayramlaştı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden Kütahya'daki yaz okuluna gelen toplam 25 öğrenci memleketleri uzak olduğu için bayramda ailelerinin yanına gidemedi.

DPÜ Genel Sekreteri Oğuz Yoşumaz, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Üniversitemize yaz okulu için Dicle Üniversitesi'nden gelen öğrencilerimiz ile bayramlaşma için geldik bugün. Öğretim üyesi arkadaşlarımızla, idari personelimizle beraber geldik. Eşlerimizle beraber. Çocukların bayramını kutladık. Bayram tatili sonunda sınavları olduğu için gidememişler. Onlar mahsun olmasın diye geldik. İkramlarımız oldu. Sohbet ettik. Gayet güzel geçti” diye konuştu.

Seda Batur isimli öğrenci, “Yaz okulu dolayısıyla buradayız. Bayramıda burada geçiriyoruz. Üniversite yönetimi bizi unutmamış. Bayramda ailemizden uzaktayız. Bayramımızı tebrik etmek için buraya kadar ziyarete geldiler. Dumlupınar Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ruken Miroğlu isimli öğrneci ise, “Dicle Üniversitesi'nden geliyorum. Yaz okulundan dolayı buradayım. Dumlupınar Üniversitesi'ndeyim. Bayramda burada kaldık. Okul yönetimimizde sağ olsun bizi yalnız bırakmadı. Bizi düşünmüş bayramımızı kutlamak için zahmet edip yanımıza gelmiş. Çok teşekkür ediyoruz. Müteşekkir kaldık. Yaz okulunda burada olmamız, bayramı burada ailemizden uzakta geçirmemiz her ne kadar olumsuz görünsede benim açımdan gayet olumlu bir olay oldu. Bu sayede Kütahya üniversitesinin yönetimini görmüş oldum. Bir üniversite yönetiminin ne kadar iyi olabileceğini gördük burada. Gerçekten misafirperverliklerinden dolayı müteşekkir kaldık onlara” şeklinde konuştu.

Öğrencilere ikram edilen bayram çikolatası ve tatlısı eşliğinde üniversite personeli ve öğrenciler sohbet etti.

Öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber