Depremzede sporcunun dramı

YALOVA Ortopedikler Spor Kulübü'nün (YOSK) tecrübeli basketbolcusu 31 yaşındaki Vedat Oncar'ın durumu yürek burkuyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Depremzede sporcunun dramı

Süper Lig oyuncusu, depremde kaybettiği bacağından sonra, elektriği olmayan baraka evde ailesiyle beraber hayata tutunmaya çalışıyor.

17 Ağustos Marmara Depremi'nden kısa bir süre önce Diyarbakır'dan iş bulma ümidiyle Yalova'ya gelen ve Hacımehmet Ovası'ndaki teyzesinin yanında kalan Vedat Oncar, 17 Ağustos gecesi depreme yakalandı. Enkaz altında 48 saat kaldıktan sonra çıkarılan Oncar, sağ bacağını kaybetti. Ayağına protez takılan ve 2005 yılında da YOSK'ta tekerlekli sandalye basketboluyla tanışan tecrübeli oyuncu, hayata bu şekilde tutunmaya çalıştı. 2. Lig'de mücadele eden takımıyla 1. Lig'e yükselme sevinci yaşayan Oncar, ardından da takımıyla şampiyonluk sevincini tadarak Süper Lig'e kadar çıktı.

Şuan Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Yeşil Kırmızılı, YOSK formasıyla Galatasaray ve Beşiktaş gibi güçlü takımlara karşı mücadele gösteren tecrübeli basketbolcu, Yalova'daki yıkılma kararı alınan Çağdaş Yaşam Prefabrikleri'nde, çalıştığı mermer atölyesinin mutafağında, aylık 800 TL kazancı ile 5 kişilik ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Prefabrik evinin yıkılmasıyla eşi ve çocuklarıyla sokakta kalma korkusu yaşayan Oncar, elektriği kesilen prefabriklerde, kendisine sahip çıkılmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber