Arslan, yangınzedeleri yalnız bırakmadı

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, geçtiğimiz günlerde Paşa köyü Hamdullah Mahallesi'nde evleri yanan vatandaşları ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arslan, yangınzedeleri yalnız bırakmadı

Geçtiğimiz cuma günü kayınvalidesine kızan Yakup Ö. isimli vatandaşın Paşa köyü Hamdullah Mahallesi'nde 7 ev, 6 ahır ve samanlığı ateşe vermesi sonucu evsiz kalan 13 aileyi ziyaret eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yangınzedelerin eksiklerini dinledi ve yaralarının en kısa sürede sarılması için devletin tüm kurumlarıyla birlikte ne gerekiyorsa en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, böyle bir felaket Cenab-ı Allah bir daha göstermesin. Bizde konuyla yakından ilgilendik. Bizde burda mağdur olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya ne eksikleri varsa onları tespit edip vatandaşlarımızın yarasını bir nebzede olsa sarmak için burdayız. Biz belediye olarak, kaymakamlık olarak, hükümet olarak, devlet olarak bugün için gerekli bizde bu sorumluluk içerisinde ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızın en ufak bir endişesi olmasın" dedi.

Evi yanan Paşa köyü eski muhtarı Sezai Çetinkaya'da köylerinde geçtiğimiz cuma günü Yakup. Ö. isimli vatandaşın kasıtlı olarak evlerini yaktığını ve çıkan yangında 7 ev, 6 ahır ve 6 samanlığın yandığı fakat bu evlerde 13 hanenin yaşadığını ve bu 13 hane halkının günlerdir mağdur olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'a bu zor günlerinde yanlarında yer almasından dolayı teşekkür eden Çetinkaya, kendilerini en çok üzen şeyin ise vatandaşın evlerini keyfi olarak yakması olduğunu ifade etti.

Yangınzede 13 hane ise Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda hayatlarını sürmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber