Eşi hastalanınca simit tezgahının başına geçti

Zonguldak'ta oturan 30 yaşındaki Gülsemin Kurtulcuk, simit satan eşi 44 yaşındaki Kemal Kurtulcuk'un hastalığı nedeniyle işi bırakması üzerine simit tezgahının başına geçti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşi hastalanınca simit tezgahının başına geçti

Zonguldak'ta oturan 30 yaşındaki Gülsemin Kurtulcuk, simit satan eşi 44 yaşındaki Kemal Kurtulcuk'un hastalığı nedeniyle işi bırakması üzerine simit tezgahının başına geçti. Gülsemin Kurtulcuk, bir hafta sonra tedavi için hastaneye yatacak olan eşine ve 5 çocuğuna simit satarak bakıyor.

Daha önce inşaatlarda çalışan ve 4 yıldır simit satarak ailesinin geçimini sağlayan Kemal Kurtulcuk, 1.5 ay önce nefes darlığı ve halsizlik şikayetiyle Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Akciğer kanseri riski taşıyan Kemal Kurtulcuk, sık sık hastaneye giderek takip edilen rahatsızlığı nedeniyle işi bıraktı. Bir hafta sonra hastaneye yatacak olan eşinin çalışamaz duruma gelmesi üzerine Gülsemin Kurtulcuk, simit tezgahının başına geçti.

Gülsemin Kurtulcuk, her gün saat 07.30'da açtığı tezgahta simit ve poğaça satarak hem hasta eşine hem de çocukları 8 yaşındaki Ramazan, 4 yaşındaki Mustafa, 3 yaşındaki Berat ve 2 yaşındaki Sudenaz'a bakıyor. Gülsemin Kurtulcuk, diğer çocuğu 6 yaşındaki Rabia'yı ise geçim sıkıntısı çektikleri için bir süre önce annesine bıraktıklarını söyledi.

Gülsemin Kurtulcuk, eşinin hastalığından sonra tek geçim kaynakları olan simit tezgahını çalıştırmaya devam ettiğini, ancak çocuklarının henüz küçük olması nedeniyle bazı günler tezgahı açamadığını dile getirdi. Kurtulcuk, "Eşim hastalanınca tek gelir kapımızın da kapanmasını istemedim. Tezgahın başına ben geçtim. Elimden geldiği kadar hem simit satıyor, hem de evde çocuklarıma ve eşime bakmaya çalışıyorum. Ama eşim, hastalığı takip altında olduğu için sık sık hastaneye gidiyor. Bu yüzden bazı günler tezgahı açamıyorum. Kazandığım para çok olmuyor. Ama yine de şimdilik karnımız doyuyor. Eşim hastaneye yattıktan sonra ne olacak bilmiyorum" dedi.

Kemal Kurtulcuk ise büyük oğlunun ilkokula gittiğini, ancak okul çağına gelen kızları Rabia'yı ise maddi imkansızlıklar nedeniyle okula kaydettiremediklerini söyledi. Hastalanmasından sonra daha da kötü günler yaşamaya başladıklarını anlatan Kemal Kurtulcuk, "Hastaneye yatınca eşim çocuklara bakmak zorunda kalacağı için simit de satamayacak. Ev kirası, elektrik, su borcu var. İnşallah kısa sürede sağlığıma kavuşur ve yeniden çalışabilirim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber