Cizre'de kayıp yakınlarının oturma eylemi devam ediyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kayıp yakınlarının her hafta Cumartesi günü düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'de kayıp yakınlarının oturma eylemi devam ediyor

Cizre'de kendilerine Cumartesi Anneleri olarak hitap edilen kayıp yakınlarının her hafta Cizre Lisesi önünde düzenledikleri oturma eylemi bu hafta da devam etti. Kayıp yakınlarının bu haftaki oturumuna Şırnak İHD temsilcileri, MEYA-DER yöneticileri KURDİ-DER ve çok sayıda vatandaşta destek verdi. 1993 yılından evinden sivil giyimli kişilerce alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Abdullah Düşkün'ün eşi Hediye Düşkün, adalet istediğini ve faillerin bulunup yargılanmasını istediğini belirtti. 1993 yılında korucular tarafından köyleri yakıldıktan sonra Cizre'ye göç etmek zorunda kaldıklarını iddia eden Hediye Düşkün, "Cizre'ye geldiğimiz ilk gecede Toros marka beyaz bir araçla gelen sivil 4 kişi eşimi evden zorla alarak götürdü. İlçeye yeni taşındığımız için kimseyi tanımıyorduk. Eşimi bulmak için her tarafta günlerce sorup soruşturdum ancak bulamadık. Daha sonra Nusaybin'e bağlı bir köyden elbiseleri getirildi ve öldürüldüğünü anladık. Artık adalet istiyoruz. Türkiye'de adaleti bulamadık Rojava'daki halkımız neden buralara geliyorlar. Kendi toprakların bırakıp buraya sığınmasınlar çünkü yıllardır bizler bu duvarların dibinde adalet bekliyoruz" dedi.

"ÖLÜMDE OLSA KENDİ TOPRAKLARINDA OLSUN"

Kayıp yakınlarının bu haftaki oturma eylemine destek veren Şırnak İHD Şube başkanı Mehmet Emin Cengizoğlu ise, "Bugün Rojava'da yaşanan çatışmalar yüzünden Kürt halkının topraklarını terk etmemesi gerekir. 90'lı yıllarda bölgede yaşanan çatışmalardan kaynaklı halkımız toprakların terk etmemiş olsaydı belki de buradaki kayıpların sayısı ve savaşın kirliliği bu kadar vahim olmazdı. Her ne olursa olsun Rojava'daki halkımızın topraklarını terk etmemeleri gerekiyor. Ölümde olsa kendi topraklarında olsun" diye konuştu.

suriye'de gıda, yaşam malzemesi, başta olmak üzere ekonomik olarak büyük bir eksikliğin olduğunu ve bunun için yardım kampanyası başlattıklarını belirten Cengizoğlu, "Tüm halkımızın seferberlik ruhu ile yardım yapmalarını bekliyoruz. Yine buradan bir kez daha tekrarlıyoruz bizler her zaman kayıp yakınlarının, annelerin yanında olduğumuzu belirtiyor, sorumlular cezalandırılana kadarda bu mücadelenin peşinde olacağımızı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Beş dakikalık oturma eyleminin ardından kayıp yakınları sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber