Ankara Atatürk ve Tahsin Banguoğlu yurdunun arazileri satılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk ve Tahsin Banguoğlu yurtları için TOKİ ile görüştüklerini söyledi. Kılıç "Arazileri doğrudan satabiliriz" dedi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Atatürk ve Tahsin Banguoğlu yurdunun arazileri satılıyor

NEŞE KARANFİL

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir süre önce planlarının değiştirildiği Tahsin Banguoğlu ve Ankara'nın en eski erkek yurdu olan Atatürk Yurdu'nun Hacettepe'ye taşınacağını, bu iki yurdun kentsel servis alanı olarak kullanılacağını söyledi. “AVM takıntımız yok” diyen Kılıç, TOKİ ile arazi üzerinde çalışıldığını, kat karşılığı da verilebileceğini, arsanın satılabileceğini de söyledi.

Kılıç dün Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) ile yaptığı sohbet toplantısında, Atatürk Yurdu ile Tahsin Banguoğlu Yurdu'nu Ankara'da yeni yapılacak stadyum bölgesine yeniden inşa edilecek yurda taşıyacaklarını belirtti. Kılıç “Orada 570 dönümlük bir arazimiz oldu. O bölgede ODTÜ, Hacettepe, Başkent, Bilkent gibi kampüsler var. Yeni yapılacak yerde sosyal donatılar, tenis kortları, basket sahaları da olacak” dedi. İki yurdun yerlerinin ise 'kentsel servis alanı' olarak kullanılacağını belirten Kılıç, bütün değerli arsaların yeşil alan yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

AVM ihtiyacının da eskisi gibi kalmadığını dile getiren Kılıç, “AVM deseniz bile yapmak istemeyebilirler. Yapacağınız yatırımlarda bütçeye yük oluşturmayacak bir yol bulmanız lazım. İki yurdun arazisi ile ilgili modeller üzerinde çalışmalar yapılıyor. TOKİ'yle değerlendirmeler olabilir, kat karşılığı değerlendirme olabilir, arsalar doğrudan satışa da arz edilebilir” dedi. Yurt inşaatlarıyla ilgili olarak da kamu özel ortaklığı modeline geçiş yaptıklarını anlatan Kılıç, bu arada gayrimenkul kiralama yönetmeliğini çıkardıklarını, bu kapsamda herhangi bir yatırımcının elindeki hazır binasını 15 yıl boyunca yurt olarak kiralayabileceklerini ifade etti.

Altınlar düşürülüyor

Kılıç, doping olaylarının İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği başvurusuna etkisinin olmayacağını dile getirdi. Dopinge neden olan 'madalya kazanılması halinde altın verilmesi' uygulamasını değiştirdiklerini belirten Kılıç, altın madalya kazanana 2000 yerine 1000, gümüş kazanana 1500 yerine 750 ve bronz madalya kazanana da 1000 yerine 500 altın verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber