İzmir Valiliği'nden 'bayrak' uyarısı

İzmir Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda, "bayrak" uyarısı yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Valiliği'nden 'bayrak' uyarısı

Vali Mustafa Toprak imzası ile belediyeler, emniyet ve jandarmaya gönderilen yazıda, kutlamalar için asılan bayraklar için "Bayrak Kanunu" vurgusunda bulunuldu. Yazıda şöyle denildi:

"Zafer Bayramı, 30 Ağustos Cuma Günü saat 07.00'de başlayacak, saat 24.00'de sona erecektir. Resmi daire ve kuruluşlara ait binalar, meskenler, özel işyerleri, cadde ve sokaklar, Türk Bayrağı Kanunu'nda yazılı niteliklere uygun, bayraklarla süslenecek ve gece ışıklandırılarak aydınlatılacaktır.

Zafer Bayramı'nın 91.yıldönümü kutlama proğramıyla ilgili olarak görev verilen, kamu kurum ve kuruluşları tarafından, emrin herhangibir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde gereğini, diğer kuruluşlar ile basınımızın bilgi edinmesinin gereğini rica ederim."

Vali Toprak'ın bayrak uyarısı, İzmir'de kafa karışıklığına neden oldu. Konak Belediyesi, 10 bin adet üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı bir fotoğrafının bulunduğu 10 bin adet bayrağı, ev ve işyerlerine dağıttığını duyurmuştu. Öte yandan, İzmir Ticaret Odası'nın da benzer bir bayrağı birkaç yıldır dağıttığı ve bu bayrakların İzmir'de çok sayıda ev ve işyerine asıldığı biliniyor. Valilik uyarısında, Türk Bayrağı Kanunu vurgusu yapılması ve emrin aksaklığa meydan verilmeyecek sekilde uygulanmasının istenmesiyle, herhangibir kovuşturmaya maruz kalınıp kalınmayacağı, İzmirliler tarafından merak ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber