Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, kendisine bağlı kurumlardaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşı bir dedektif gibi takip başlattı.

Haber Giriş : 26 Aralık 2003 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, kendisine bağlı kurumlardaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşı bir dedektif gibi takip başlattı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, kendisine bağlı kurum ve kuruluşlarda dedektif yöntemleriyle teftişe başladı. Kendisine gelen duyum ve şikayetleri güvendiği kişileri dedektif gibi kullanarak araştıran Bakan Ergezen, adları yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan bazı üst düzey bürokratları görevlerinden aldı.

Güvendiği kişilerle takip

Bir müteahhit, Zeki Ergezen'e Ardahan Bayındırlık İl Müdürü Kamuran Çiloğlu'nu şikayet etti. Ergezen, müeahhatin uyarısının ardından çok güvendiği bir kişiyi araştırma yapmak üzere Ardahan'a gönderdi. Ergezen AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun'a il müdürü hakkında topladığı bilgileri aktardıktan ve Altun'un da onayını aldıktan sonra müdürü görevden aldı.

Bakan Ergezen, ardından geçtiğimiz hafta Kocaeli Bayındırlık İl Müdürü'nü de görevden aldı. Bakan Ergezen, İl Müdürü Celalettin Kaya hakkında gelen şikayetleri de yine aynı yöntemle izledikten sonra Kocaeli Milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de onayını alarak Kaya ve 5 yardımcısını, pazar günü olmasına rağmen görevlerinden aldı.

Verdiği ihaleleri takip ediyor

Bakan Ergezen, kendi dönemindeki ihaleleri de mercek altına aldı. Amasya İçme Suyu Projesi'nin iki kez ihale eldiğini fark eden Ergezen, ikinci ihale sonucunda ilk ihaledeki işlerin aynen tekrar edilerek fazla ödeme yapıldığını tespit etti ve işlem başlattı. Ergezen, İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi ihalesinde de benzer yöntemle usulsüzlük yapıldığını ve tam 8 trilyon lira fazla ödeme yapıldığını tespit etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber