'Vali'lerde de ağlar...

Haber Giriş : 22 Şubat 2006 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU'da yaklaşık 8.5 yıldır görev yapan Vali Kemal Yazıcıoğlu, 28 Şubat tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılacak. Yazıcıoğlu bugün düzenlediği Halk Toplantısı'nda gözyaşlarını tutamadı. Vali ile birlikte toplantıya katılan bazı vatandaşlar da ?Baba bizi bırakıp gitme'' diyerek ağladı.

29 Ekim 1997 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden Ordu'ya Vali olarak atanan Kemal Yazıcıoğlu, görevini 28 Şubat tarihinde yaş haddinden emekli olarak tamamlayacak. 65 yaşındaki Kemal Yazıcıoğlu, şehirde veda ziyaretleri yaparken, bugün de Halk Toplantısı düzenledi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı toplantıda duygulu anlar yaşandı. Muhtaç aileler, ?Baba bizi bırakıp gitme'' diyerek ağladı. Vali Yazıcıoğlu da duygu yüklü bu sözler karşısında gözyaşlarını tutamadı. Yazıcıoğlu, ?Her 15 günde bir sizin derdinizi burada dinliyordum. Bugün son kez birlikte oluyoruz. Ama beni ağlattınız. Yılların verdiği birikimle bu noktaya kadar geldik. Kolay ağlayan bir insan da değilim ama, ne oldu böyle?'' dedi.

Vali Yazıcıoğlu'nun gözyaşları karşısında toplantıya katılan İl Emniyet Müdürü Rıdvan Güler de duygulu anlar yaşadı. Karşılıklı gözyaşlarının akması nedeniyle Vali Kemal Yazıcıoğlu toplantıya sona verilmesini istedi. Yazıcıoğlu, ?Hiç merak etmeyin, bundan sonra da halk günü toplantıları devam edecek. Gözüm kulağım sizlerin üzerinde. Her isteğiniz yerine gelecek. Yemin ediyorum size ben yine takipçisi olacağım'' diye konuştu.

Yerinden kalkmak isteyen Vali Yazıcıoğlu'nun yanına gelip sarılarak elini öpen ve ?Baba gitme'' diye ağlayan 34 yaşındaki Sonay Gün ve 8 yaşındaki oğlu Onur Gün, Yazıcıoğlu'nu bırakmak istemedi. Vali Yazıcıoğlu'nun güçlükle sakinleştirdiği Sonay Gün, gözyaşları arasında son kez birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ağlamaya devam eden Sonay Gün'ün 8 yaşındaki oğlu Onur ise Vali'den ?Baba ben bilgisayar istiyorum'' dedi. Yazıcıoğlu da ?Tamam alacağız'' diyerek İl İdare Kurulu Müdürü Celal Eker'e, ?Celal Baba, bunların bir istekleri var. Onu yerine getirelim'' diyerek talimat verdi.

69 yaşındaki Emine Sancar da Yazıcıoğlu'na sarılıp ?Gitme' diyerek gözyaşı döktü. Vali Yazıcıoğlu Sancar'ın elini öpüp toplantıyı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber