Yanlış bilinen diş efsaneleri

Diş ipinin, diş etini kanattığı düşüncesi yanlıştır. Bunun gibi yanlış bilgiler, sizi güzel bir gülüşten mahrum edebilir

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanlış bilinen diş efsaneleri

Doğru bilgilere sahip olmadan ağız ve diş bakımı yapıyorsanız, emekleriniz boşa çıkabilir. İşte ağız ve diş sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar:

DİŞ TEDAVİSİ ÇOK ACI VERİYOR

Günümüzde asitsiz anestezik maddeler kullanıldığı için, yanma ve batma hissi yaşanmıyor. Ayrıca genel anestezi gibi farklı seçenekler de bulunuyor.

DİŞ İPİ, DİŞ ETLERİNİ KANATIYOR

Bilinenin aksine kanama, diş ipi kullanılmamasından kaynaklanır. Eğer diş ipi kullanırken diş etleriniz kanıyorsa, diş eti iltihabınız var demektir. Bu sorun, düzenli diş ipi kullanımı ve diş fırçalama ile kendiliğinden iyileşir.

GÜZEL BİR GÜLÜMSEME GENETİKTİR

Doğru, fakat bir noktaya kadar. Eğer ağız ve diş bakımınızı ihmal ederseniz; çürükler, lekeler, çatlaklar ve olası enfeksiyonlarla baş etmek durumunda kalır ve güzel gülüşünüzü kaybedebilirsiniz.

GEBELER DİŞ TEDAVİLERİNDEN UZAK DURMALI MI?

Gebelik sırasında sıklıkla koruyucu diş hekimliği uygulamalarına başvurulması, ama kozmetik diş hekimliği uygulamalarından kaçınılması önerilir. Hamile kadınlar, diş beyazlatma gibi uygulamalardan uzak durmalıdır çünkü bu uygulamada kullanılan maddelerin yutulması tehlikeli olabilir. Fakat küçük kırık ve çatlakları kapatmak için yapılan diş yapıştırma işlemleri güvenlidir.

DİŞ İPİ UYKUDAN ÖNCE KULLANILIR

Sabah, öğle ya da akşam; diş ipini günün hangi saatinde kullanırsanız kullanın, ağız içindeki bakteriler her 20 dakikada bir katlanarak artar. Dolayısıyla sabah ya da akşam kullanılması fark etmez. Siz yeter ki günde bir kez diş ipi kullanın.

TEK SEÇENEK TAKMA DİŞTİR!

Birçok kişi yaşlandıkça diş kaybının normal olduğunu ve diş kaybı durumunda tek seçeneğin takma diş olduğunu düşünüyor. Her iki düşünce de yanlıştır. Birçok kişinin dişlerini kaybetme sebebi, onlara iyi bakmamalarıdır. Öte yandan diş kaybı yaşandığında, tek seçenek takma diş değildir. Çene kemiğine monte edilen titanyum vidalar üzerine, porselen kuron kaplamalar yapılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber