Osmancık'ta su depoları inşaatına başladı

Çorum Osmancık Belediyesi’nin ilçedeki alt yapı sorununa neşter vuracak olan büyük alt yapı projesinin ikinci etabı su hatlarının değişimi ve yeni su deposu yapım işi başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmancık'ta su depoları inşaatına başladı

Çorum Osmancık Belediyesi'nin ilçedeki alt yapı sorununa neşter vuracak olan büyük alt yapı projesinin ikinci etabı su hatlarının değişimi ve yeni su deposu yapım işi başladı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Çiftlikler Mahallesi'nde yapımı başlayan su deposunda incelemelerde bulundu. Büyük alt yapı projesi kapsamında kanalizasyon şebeke hatlarının değişiminin tamamlandığını ve ikinci etap olan su şebeke hatlarının değişimi, iki modern su deposunun kurulması ve yağmur suyu hatlarının değişimi işi için yüklenici firma Alken İnşaat'a yer teslimi yapıldığını açıklayan Başkan Yazıcı, firmanın hızlı bir şekilde işe başladığını belirtti.

Firmanın zaman kaybetmeden ihale kapsamında yer alan iki adet su deposu yapım işi için çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Yazıcı, çalışmaların Damatoğlu mevkisinde bulunan su deposunda başlatıldığını kaydetti.

İkinci etap alt yapı çerçevesinde Çiftlikler mahallesinde bulunan 200 tonluk su deposunun 2 bin tonluk, Gemici mahallesindeki su deposunun kapasitesinin ise 100 tondan bin tona çıkartılacağını bildiren Başkan Yazıcı, “Her iki su deposunun da kapasitesi on kat artırılacak. Böylece Osmancık'ın uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağı önemli bir yatırım sonuçlandırılmış olacak. Hijyenik şartların sağlanması için su depolarının içleri de ayrıca seramikle kaplanacak. Osmancık kaliteli ve temiz suya ulaşacak” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgiler sunan Alken İnşaat Proje Müdürü Altungök ise, şehir içinde yer alan içme suyu şebeke hat değişimleri için İller Bankası'nın şartnamede ön gördüğü kaliteli boruların üretimlerinin devam ettiğini söyledi.

Boruların İller Bankası tarafından yapılacak testlerin ardından teslim edilmesiyle kısa süre içerisinde şehir içi hat değişimine başlayacaklarını ifade eden Altungök, bu süre içerisinde vakit kaybetmeden su depolarındaki çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber