Kadın Daire Başkanı 'Uygun Göreve' atamayan başkana dava

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile iki üst düzey belediye bürokratı hakkında, kadın daire başkanını 3 kez branşına uygun olmayan alt kadrolara atayıp, görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın Daire Başkanı 'Uygun Göreve' atamayan başkana dava

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınması ile bu görevi üç yıldır vekaleten yürüten Zihni Aldırmaz, 17 Ağustos 2010'da, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nükhet İnsel'i aynı daireye bağlı Sağlık Şube Müdürlüğü'ne atadı. Atamaya itiraz eden Nükhet İnsel, idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme, İnsel'in atama kararını iptal etti. Belediye yönetimi, İnsel'i daha sonra sırasıyla Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na, Sağlık Şube Müdürlüğü'ne ve son olarak Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı emrine atadı. İnsel bu atama kararlarının iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

CEZA DAVASI AÇILDI

İnsel'in şikayetleri üzerine söz konusu atamalarla ilgili soruşturmasını tamamlayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, "7 Nisan 2011 tarihli atama kararının Genel Sekreter sıfatıyla Kaşif Barut'un, 9 Temmuz 2012 tarihli atama kararının genel sekreter vekili sıfatıyla Mahmut Çolak'ın, her 2 atama kararının da Belediye Başkan Vekili sıfatı ile Zihni Aldırmaz tarafından imzalandığı, mahkeme kararlarına rağmen müştekinin 3 kez müktesebine uygun olmayan kadrolara atamasının ısrarla ve kasten yapılıp zarara uğratıldığı" ileri sürüldü.

3'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile dönemin Genel Sekreter Vekili Kaşif Barut ve Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Çolak hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Son olarak 9 Temmuz 2012'de eski kadrosu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na atananan İnsel'in ise şu anda raporlu olduğu için görevde olmadığı öğrenildi. Hakkında göreviyle ilgili ilk kez dava açılan Aldırmaz ile diğer sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber