İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ayrı operasyonda 1 kilo 260 gram eroin, 43 kilo toz esrar ele geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

Operasyonlardan biri İstanbul'da uyuşturucu satan şebekelere yönelik gerçekleştirilirken, diğer operasyonda Diyarbakır'dan İstanbul'a esrar getiren kuryelere yönelik yapıldı. Uyuşturucu şebekesine yönelik düzlenen operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, özel harekat ekiplerinin kapıları kırarak adrese girmesi ve yapılan aramalar yer alıyor.

İlk operasyon, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 4 aylık çalışmanın ardından gerçekleştirildi. Esenyurt ve Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu satan şebekeye yönelik yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından Yurt İçi Uyuşturucu Şebekeleri ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz cuma günü operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan baskınlarda yapılan aramalarda 1 kilo 260 gram eroin ele geçirildi.

Operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen İzzettin K.'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Cezaevindeki 3 tutukluya da şebeke üyesi oldukları gerekçesiyle işlem yapıldı. Şebekeye “yardım ve yataklık" suçlamasıyla bir avukatın da savcılık tarafından ifadesi alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken 3 şüpheli ve ifadesi alınan avukat R.K. serbest bırakıldı.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Özellikle birer gramlık paketler halinde sokaklarda eroin satan şebekeye yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde özel harekat polislerinin “koçbaşı" ile kapıyı kırıp adrese girmesi, adreslerde yapılan aramalar, bir otomobilin bagajında uyuşturucu bulunması yer alıyor. Ayrıcı gözaltına alınan şebeke elebaşının ve bazı şüphelilerin de polis araçlarına bindirilmeleri kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor. Şebeke elebaşının ekip aracına gülerek binmesi dikkat çekiyor.

108 SUÇ KAYITLARI ÇIKTI

Özellikle birer gramlık paketler halinde sokaklarda eroin satan şebekeye yönelik hazırlanan dosyada adı geçen 17 şüphelinin toplam 108 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

BAVULLA GETERİLEN UYUŞTURUCULAR, TELEFON İHBARIYLA ELE GEÇİRİLDİ

Diğer operasyon ise polise yapılan bir ihbar üzerine gerçekleştirildi. Diyarbakır'dan 2 kişinin İstanbul'a esrar getirdiğinin bilgisinin verilmesi üzerine İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Havayolu ile İstanbul'a gelen şüpheliler Atatürk Havalimanı'ndan ayrılmalarından bir süre sonra Bakırköy'de gözaltına alındı. Şüphelilerin yanlarındaki valizlerde 43 kilo toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 17 yaşındaki lise öğrencisi S.B.İ ve 19 yaşındaki garson Mehmet Ali A. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Mehmet Ali A.'nın ifadesinde valizde ne olduğunu bilmediğini, Diyarbakır'da tanımadığı kişiler tarafından bin lira karşılığı İstanbul'a valizleri getirdiğini söylediği öğrenildi. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen S.B.İ ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülün Mehmet Ali A. işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. S.B.A. serbest bırakılırken, Mehmet Ali A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada 2 operasyonda ele geçirilen uyuşturucular İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber