112 acil sağlık hizmetleri personeline kalite eğitimi verildi

Adıyaman İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin kalite birimi tarafından il genelindeki 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarında çalışan sağlık personeline hizmet kalite standartları kapsamında bir günlük hizmet içi eğitim düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
112 acil sağlık hizmetleri personeline kalite eğitimi verildi

Sağlık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ve 112 acil sağlık hizmetlerinde görev alan personeller katıldı.

Bir program dahilinde tüm personelin katılımı sağlanacak olup, bu eğitimler süreklilik kazanacak. Eğitimin amacının; çalışan personelin hizmet esnasında daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlara bu hizmeti ulaştırmak ve hayati önem arz eden bu hizmet biriminde aksamaları minimuma indirilmesi olduğu belirtildi.

Düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Adıyaman Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, "Bu eğitimlerde vakaya yaklaşım, el hijyeni, çalışan güvenliği, kullanılan araç ve gereçlerin periyodik bakım ve temizliği gibi konularda enteraktif bir şekilde eğitim veriliyor. Stresle başa çıkma, olay yeri gerginliğine kapılmadan acil vakaya müdahale için gerekli aktif yaklaşımı sergilemeleri konularında da eğitim veriliyor. Bu eğitimlerde mesleki zorlukların ve insan psikolojisine de vurgular yapılarak acil vakalara en etkin bir şekilde müdahale etmenin yolları anlatılıyor. Yapılan bu tür hizmet içi eğitimlerle sağlık personelimizi sürekli zinde tutmak ve görev bilinci içerisinde hizmet ifa etmelerini sağlamak hedefleniyor. Eğitimler kendi tesislerimizde ve eğitici eğitimi almış personelimiz tarafından verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber