27/02/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2006 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 11.00'de SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak. Saat 18.00'de Almanya Federal Parlamento SPD Milletvekili Lale Akgün'ü kabul edecek olan Başbakan Erdoğan, saat 19.00'da partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara'da saat 16.30'da, Arnavutluk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Fatmır Medıu ile görüşecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 20.00'de, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun vereceği konsere katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Ankara'da saat 10.00'da '2006 Vakıf Medeniyeti Yılı' basın lansmanı toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TKP'li öğrenciler, saat 11.00'de Çek Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaparak, Çek Cumhuriyeti Gençlik Birliği ile dayanışma içinde olduğunu açıklayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, saat 10.00'da küreselleşme konulu sempozyuma katılacak.
- Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi, 09.30-17.30 saatleri arasında İran'daki iç gelişmeler ve İran'ın nükleer programı ile ilgili bir çalıştay düzenleyecek.
- Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 48. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 11.00'de yapılacak.
- Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Tamer Afacan, saat 10.00'da EPDK'ya toplu başvuru yapacak. Afacan, saat 11.00'de EPDK Başkanı Yusuf Günay ile sektörün sorunları hakkında görüşecek.
- Uluslararası Uyuşturucu Maddeler Kontrol Kurulu, yıllık raporunu saat 11.00'de Ankara'daki BM binasında düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak.
- Sivil toplum örgütleri, Ankara'da saat 17.30'da, Yeni Sahne'nin yıkılmaması için basın açıklaması yapacak.
- Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ankara'da saat 18.00'de, Pegasus Havayolları tarafından düzenlenecek acenteler toplantısına katılacak.
- Gıda Güvenliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, saat 20.00'de Swissotel'de düzenlenecek bir törenle Gazeteci Uğur Dündar'a plaket verecek.
- Jeoloji Mühendisleri Odası, saat 11.00'de Şişli Teyyareci Cemil Sokak 3 numaradaki oda merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Irak'ta aydınlara yönelik kıyımlarla ilgili bilgi verecek.
- İTO tarafından düzenlenen "Para ve Sermaye Piyasası Yatırım Araçlarının Vergilendirilmesi " konulu seminer, saat 09.30'da İTO Meclis Salonu'nda yapılacak.
- Tüko Der, saat 12.00'de Kadıköy Osmanağa Mahallesi Yoğurtçu Sokak'taki dernek binasında, Kredi Kartı Yasa Tasarısı ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------------

Irak'ta yas ve gerginlik
- Irak'ta mukaddes mekanlara yapılan saldırıların yankıları devam ediyor. Şii ve Sünni liderler halka, düşmanların oyununa gelmemeleri çağrısı yapıyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen ve komada bulunan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İslam dünyasında tepkiler devam ediyor
- Müslümanları rencide eden yayınlara Avrupa ve başka yerlerdeki bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler, dünyanın dört bir yanında devam ediyor.

Avrupa'da kuş gribi yayılıyor
- AB ülkeleri içinde kuş gribi virüsü yayılmaya devam ediyor. Son olarak İsviçre'de de kuş gribi görülürken, yetkililerin kuş gribine karşı tedbir alma çalışmaları devam ediyor.

UAEA, İran'ın nükleer programı ile ilgili raporu açıklıyor
- Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El-Baradey'in, UAEA Yönetim Kurulu'nun İran'ın nükleer programı ile ilgili raporunu açıklaması bekleniyor.

Uluslararası Adalet Divanı, Bosna'nın katliam iddialarını dinlemeye başlıyor
- BM'e bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Bosna'nın soykırım iddiaları ile Sırbistan aleyhine yaptığı şikayet üzerine, devletler düzeyindeki ilk soykırım davasının hazırlık aşamalarını geçmek için iddiaları dinlemeye başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber