Çubuk turşu festivali başladı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, “Bu festival köylünün işçinin festivali iptal etseydik çiftçimiz mağdur olacaktı” dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çubuk turşu festivali başladı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, “Bu festival köylünün işçinin festivali iptal etseydik çiftçimiz mağdur olacaktı” dedi.

'Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali' nin 9'uncusu başladı. Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinden, Atatürk parkına yürüyüş ile başlayan turşu festivali 4 gün boyunca devam edecek. Festival alanında Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da yer aldı. Yurt dışından da katılımın olduğu festivalde Suriye ve Mısır halkı da unutulmadı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Özden, Çubuk ilçesinde görev yapmaktan onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu festival üretim festivali ve buna bizim turşumuz vesile oldu. Çubuk'u dünya ya tanıtma fırsatı yakaladık, fakat maalesef dünya da yaşanan olaylara da kayıtsız kalamazdık o yüzden akşam gerçekleştirilecek olan konserlerimizi iptal ettik. Çünkü Sayın Başbakanımızın dediği gibi 'Bir göz ağlarken diğer göz gülebilir mi?' Bizde Mısır da Suriye de yaşana acılara demokrasi karşıtı darbeye sessiz kalamayız. Festivalimizde bu hassasiyetlere dikkat ederek eğlence unsurlarını en aza indirdik festivali iptal edebilirdik ama bu seferde vatandaşımız çiftçimiz mağdur durumda olacaktı. Bana şöyle dediler aman Başkanım festival iptal olmasın çünkü tarım işçilerine borçlandık biz batarız diye. Bu festival köylünün işçinin festivali olduğunu dile getiren Özden şöyle devam etti; festival tarihimiz 12 Eylül darbesinin yaşandığı bugün bizim de festival günümüz. Bizim yaşadığımız açılar var. Ben 16 yaşındayken toplarla, süngülerle, tanklarla tanıştım evlerimizi bastılar, bugün tarihimiz de kara gün olsa da Çubuk için güzel bir tarih o günleri artık geri de bıraktık çünkü biz demokrasiyi çok sevdik ve önder ülke olarak da herkese örnek olacağız”

Tüm Türkiye'nin şuan Çubuk'u konuştuğunu ifade eden Başkan Özden; “ Esenboğa kavşağından 18 km. Çubuğu merkeze yaklaştıran metropol hale getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e sosuz teşekkürlerimizi sunarım. Şunu da söylemek isterim ki bir üniversite şehri olan Çubuk'a metro istiyoruz. Hükümetimizden rica ediyoruz çünkü Çubuk her şeyi hak ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından festival alanını gezen ziyaretçiler turşuların tadına baktılar. 9.Çubuk festivali çeşitli etkinliklerle 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber