Akdağ'dan başhekimlere uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde başhekim değişikliğiyle ilgili olarak, ''Oturduğu koltuğa yapışıp kalmayı isteyenler varsa yanlış hareket ediyorlar'' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde başhekim değişikliğiyle ilgili olarak, ''Oturduğu koltuğa yapışıp kalmayı isteyenler varsa yanlış hareket ediyorlar'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı'nın 2005 yılı alacaklarının geri ödenmesi ile sağlık personeline verilecek döner sermaye paylarına ilişkin teklifin 1. maddesi üzerinde Bakan Akdağ'a soru soran CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 58. ve 59. hükümetler döneminde ''belli referanslara dayalı kadrolaşmaya gidildiğini'' öne sürerek, AK Parti teşkilatlarının hangi sıfatla kadrolaşmada söz sahibi olduğunu sordu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendi iktidarlarına karşı olan anamuhalefet ve belli kesimlerin öteden beri aynı iddialarda bulunduklarını belirterek, atama ve tayinlerde şeffaf, objektif, adil ve hakkaniyetli davranıldığını söyledi.

CHP'li Kart'ın ''gazete haberlerine dayanarak yorum yaptığını'' ifade eden Akdağ, ''TBMM, gazete haberleriyle çalışmaz. Siz bunu adet haline getirdiniz'' diye konuştu. Anavatan Partisi Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz'ün Yeşil Kart ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akdağ, ''Yeşil Kart ile ilgili bir mağduriyet sözkonusu değil. Ödemede bir sıkıntı yok. Eğer bu konuda sorun çıkaran hastane varsa, bize bildirin'' dedi.

Tüysüz'ün ''Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde 5 ayda 9 başhekim değiştiğini'' söylemesi üzerine Bakan Akdağ, başhekimliğin hizmet için bir nöbet değişikliği olduğunu, başhekim olan bir kişinin bu makamda 10-20 yıl çalışacağını düşünmemesi gerektiğini kaydetti.

Görevden alınan başhekimlerin mağdur olmadığını, mesleklerini icra etmeyi sürdürdüklerini ve döner sermayeden pay aldıklarını anlatan Akdağ, ''Bu meseleyi bu kadar büyütmenin alemi yoktur. Oturduğu koltuğa yapışıp kalmayı isteyenler varsa yanlış hareket ediyorlar'' görüşünü ifade etti.

-''ENTERESAN BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ''-

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık'ın sorusu üzerine Danıştay'ın, doçent ve profesörlerin şef ve şef yardımcısı atamalarıyla ilgili geçmişte yürütmeyi durdurduğunu, ancak daha sonra Danıştay Dava Kurulu'nun yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdiğini anlatan Akdağ, ''Bu enteresan bir karardır'' dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, daha sonra konuyla ilgili çıkarılan kanun hakkında Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini kaydederek, ''Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı yanlış yorumlanıyor. Bu, iptal edilmiş gibi konuşuluyor. İptal edilip edilmeyeceğine yüksek mahkeme karar verecek'' dedi.

Danıştay'ın mecburi hizmetle ilgili olarak Başbakanlık genelgesine karşı yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Akdağ, şöyle konuştu: ''Burada da enteresan bir durumla karşı karşıyayız. Danıştay'ın kararı, esasa yani devlet hizmeti yükümlülüğüyle ilgili değil, ayrıntılarla ilgilidir.''

-SANDIKLI DEVLET HASTANESİ'NDE YOLSUZLUK İDDİALARI-

Akdağ, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe'nin ''Sandıklı Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiaları ile güvenlik güçlerinin evraklara el koyması'' ile ilgili sorularına karşılık, sorunu bildiklerini ve konuyla ilgili olarak soruşturma yaptıklarını bildirdi.

Savcılığın işleminin bu soruşturmaya dayandığını anlatan Akdağ, yolsuzluklara karşı hassas olduklarını ve tavırlarını ortaya koyduklarını kaydetti. Akdağ, ''Bir yerde yolsuzluk yapılabilir ama önemli olan, buna karşı alınan tavırdır. Yolsuzlukların üzerine hassasiyetle gidiyoruz ve gitmeye de devam edeceğiz'' diye konuştu.

Genel Kurul'da, CHP, teklifin 1. maddesinin oylamasına geçilirken yoklama istedi. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamaması üzerine birleşime ara verildi. Aranın ardından yapılan yoklamada da çoğunluğun bulunamaması üzerine, Başkanvekili İsmail Alptekin, birleşimi 7 Mart Salı günü 15.00'te toplanmak üzere kapattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber