Çelik: İLKSAN ya ıslah, ya iflah edilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2006 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, özel okullara bazı avantajlar sağlayacak yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'ndaki imzalarının bu akşam tamamlandığını belirterek, "Şimdi sayın Başbakan'ın imzasıyla Meclis'e gidecek" dedi.

"İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) kaldırılıp kaldırılmayacağına" ilişkin soruya karşılık Çelik, "Ya ıslah, ya iflah edilmeli" dedi.

Burada birikimleri olan insanları mağdur etmeyecek bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Çelik, "Bu, benim çalışanlarımın bir sandığıysa, yönetimde bizzat Milli Eğitim Bakanı'nın da seçtiği insanlar varsa, benim oradaki kötü gidişe göz yummam olmaz" diye konuştu.

"Kurulacak 15 yeni üniversiteye atanacak rektörler AK Partili olacak şeklinde eleştiriler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Çelik, şöyle yanıtladı:

"Ben, buna gülüyorum. Bizim teklif edeceğimiz bütün profesörler, 2547 sayılı kanuna göre unvanlarını, derecelerini almış insanlardır ve profesörlük unvanına sahip insanlar olacaklardır. Biz bu üniversitelerde gerçekten rektörlük yapacak insanları tercih ederiz ve sayın Cumhurbaşkanı'na da böyle teklif ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber