Kozan'da 4 ayda 33 orman yangını çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde 4 ayda 33 ayrı orman yangınının çıktığı açıklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kozan'da 4 ayda 33 orman yangını çıktı

Kozan Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaycı, bu yaz Kozan'da toplam 33 orman yangının çıktığını bunun 30'unun insan kaynaklı olduğunu, diğer 3'ünün de elektrik hatlarından kaynaklandığını belirtti.

Kozan'da bu sezon en büyük yangının Postkabasakal Köyü'nde çıktığını hatırlatan Kalaycı, "Bu yangında toplam 85 hektar ormanlık alan kül oldu. Özellikle bu yıl üst üste ilçeye bağlı Turgutlu Köyü'nde 10 adet yangın çıktı. Ekiplerimizle beraber bu yangınlara müdahale ettik ve biz bu yangının kasti olarak çıkarıldığını düşündük. Köyümüzün muhtarı ile olumlu görüşmelerimiz neticesinde bu köyde bir daha yangın çıkmadı" dedi.

Yangın sezonunun ekim ayı sonuna kadar devam ettiğini belirten Kalaycı, "Özellikle eylül ve ekim aylarında oluşan poyraz nedeniyle havadaki nem oranı düşüyor ve bu da olası yangınları tetiklemektedir. Bu konuda vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı bekliyoruz" şeklinde kaydetti.

Orman İşletme Müdürlüğü'nün ekipmanları hakkında bilgi veren Kalaycı, "Kozan Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu sezon 115 yangın personeli, 6 adet su tankı, 10 arazöz, 11 adet yangın havuzumuz, 3 adet ilk müdahale aracımız, 3 adet iş makinemiz ve ihtiyaç duyulduğunda Adana Orman Bölge Müdürlüğümüzden temin ettiğimiz helikopterlerimizle ilçemiz ve çevresinde meydana gelen yangınlara müdahale ettik" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber