Kopan 7 parmak, 4 saat süren operasyonla yerine dikildi

El ve ayaklarından kopan 7 parmak, 4 saat süren operasyonla yerine dikildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kopan 7 parmak, 4 saat süren operasyonla yerine dikildi

KONYA'da 13 yaşındaki Kemal Çelik'in yem bitkilerinin sap ve dallarını öğütmek için kullanılan patoz makinesinin hidrolikli bağlantı demirinin üzerine düşmesi sonucu kopan sol ayağının 5 ve sol elinin 2 parmağı özel bir hastanede 4 saatlik ameliyatın ardından yeniden yerine dikildi.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan ve tarlada babasına yardım eden Kemal Çelik, geçen pazartesi günü, yem bitkilerinin dallarını öğütmek için kullanılan patoz makinesinin traktöre takılı hidrolikli bağlantı demirinin pimini çıkardı. Rampadaki traktörün hareket etmesi sonucu yuvasından çıkan bağlantı demirini eliyle tutmak istedi. Ancak ağırlığını taşıyamayınca bağlantı sol eliyle birlikte sol ayağının üzerine düştü. Kaza sonrası Çelik'in sol ayak parmakları ve sol elinin 2 parmağı koptu. Yakınları tarafından acil olarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çelik, burada yapılan ilk müdahale ardından Konya Özel Medicana Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından yapılan, yaklaşık 4 saat süren operasyonardından Kemal Çelik'in kopan parmakları yeniden yerine dikildi. Parmakları koptuğu için üzüldüğünü belirten Çelik, yapılan başarılı ameliyatın ardından yerine dikildiği için mutlu olduğunu söyledi. Prof.Dr. Öğün de şöyle konuştu:

"Hastamız geldiğinde sol el ve sol ayağında patoz kazası sonrası kopmalar olduğunu gördük. Acil olarak ameliyata aldık. Mikro cerrahi ile kopan ayak parmaklarını tamir ettik. Ayrıca sol elindeki 2 kopan parmağı da yerine diktik. Bugün itibariyle ayak ve eldeki parmakların kan dolaşımları iyi görünüyor. 2-3 gün sonra taburcu edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber