Rekabet Kurulu'ndan çimento şirketlerine ceza

Erzincan il merkezinde faaliyet gösteren hazır beton üreticisi teşebbüslerin satış koşullarını birlikte belirlemeye yönelik faaliyetler yoluyla Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rekabet Kurulu'ndan çimento şirketlerine ceza

Soruşturma, Erzincan'da hazır beton üreticilerinin aralarında anlaşarak kurdukları ortak şirket vasıtasıyla satışlarını gerçekleştirdikleri ve beton fiyatlarına %40'a ulaşan oranda zam uyguladıkları iddialarını içeren şikâyet başvuruları üzerine başlatılmıştı. Soruşturma safhasında, bahse konu teşebbüsler tarafından hazır beton satış şartlarının koordine edilmesine yönelik ortak bir satış sistemi kurulup kurulmadığı ve bu sistem çerçevesinde 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesi kapsamında rekabete duyarlı bilgi değişimi yapılıp yapılmadığı incelendi.

17.09.2013 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda,

1. Betaşcan İnşaat Mad. Petrol Oto ve Nak. San. Tic. Paz. Ltd. Şti.,

2. Erzincan Teknik Hazır Beton İnş. Taah. Nak. Mad. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.,

3. İlkadım Maden Petrol İnş. Emlak ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti.,

4. İşbirlik Hafriyat İnş. Taah. Tic. ve San. Ltd. Şti.,

5. Koru Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. ve

6. Öz Çakıroğlu İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin

ortak satış anlaşması yapmak ve rekabete duyarlı bilgileri paylaşmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiklerine, bu nedenle anılan teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber