Eşini dolandırılmaktan kurtardı

İstanbul’da rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran şahısların son kurbanı Şişli’deki bir apartman görevlisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini dolandırılmaktan kurtardı

İstanbul'da rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran şahısların son kurbanı Şişli'deki bir apartman görevlisi oldu. Dolandırıcıları, apartman görevlisinin eşi yakalattı.

Şişli'de eşi M.K.'yi telefonla arayıp kendini savcı olarak tanıtan şahsın, hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyip suçluların yakalanması için 20 bin lira istediğini anlatan E.K., “Telefonda bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp eşimin hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığı söyleyerek suçluların yakalanması için para istedi. Eşim, parası olmadığı için bankadan kredi çekerek söylenilen yere parayı bıraktı. Ertesi gün temizliğe gittiğim evin sahibine başımızdan geçen olayı anlattığımda dolandırıldığımızı söyledi. Eve geldiğimde eşim dolandırıcının tekrar aradığını ve yine para istediğini söyledi. Eşimin dolandırıcının isteği üzerine çevremizdekilerden 45 bin lira para ile 8 bin lira değerinde altını borç aldığını öğrendim. Eşimle tartışarak kendisini savcı diye tanıtıp para isteyen kişinin dolandırıcı olduğunu ve paraları vermemesi söyledim. Daha sonra polisi arayarak ihbarda bulundum” dedi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, kapıcı M.K.'den onu arayan dolandırıcının dediklerini bire bir yapmasını söyledi. M.K., dolandırıcının tarifi üzerine içinde kağıt ve taş olan poşeti Şişli'de sokak arasında bulunan çöp konteynırının yanına bırakarak oradan uzaklaştı. Sokağın belli noktalarında bekleyen polis, kısa süre sonra çöp konteynırına yaklaşıp kapıcının bıraktığı poşeti alan şüpheli Turgay G.'yi (42) suçüstü yakaladı.

Yakalan şüpheli, emniyette ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber