Bulancak'ta tarım semineri gerçekleştirdi

Bulancak ilçesi İnece köyünde Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında tarım yapan çiftçilere yönelik seminer düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bulancak'ta tarım semineri gerçekleştirdi

Bulancak ilçesi İnece köyünde Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında tarım yapan çiftçilere yönelik seminer düzenlendi.

DOKAP Koordinatörü Saliha Akbaş, DOKAP kapsamına giren bölgelerde yapılan projelerin bölgelere her açıdan büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Projeler kapsamında yapılan tarımda daha kaliteli ürünler yetiştirilmesi gerektiğini belirten Akbaş, "Bu bölgelerimizde özellikle de köylerimizde bu projemiz çok güzel şekilde devam etmekte. Bu projenin gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Seminer sonrası Piraziz Kaymakamı ve Bulancak Kaymakam Vekili Hüseyin Çam, İnece köyünde tarımsal araştırmalar yapan Japon gönüllü tarım danışmanı Şinji Kitamura'ya teşekkür plaketi verdi.

Seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı (JICA) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber