Libya'da yırtılan kalbine Bursa'da şifa buldu

Uzun süredir nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayetleri olan Libyalı hasta, Medical Park Bursa Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Libya'da yırtılan kalbine Bursa'da şifa buldu

Uzun süredir nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayetleri olan Libyalı hasta, Medical Park Bursa Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Libya'da gittiği hastanelerde ön teşhisi konulan ancak ameliyat edilemeyen 71 yaşındaki Abdullah NabruukKh, tedavi için Bursa'ya geldi. NabruukKh'a Medikal Park Bursa Hastanesi'nde kardiyoloji bölümünde tetkikler yapıldı. Uz. Dr. Hakan Özkan tarafından hastanın kalp sol karıncığında yırtık ve kanın yalancı bir odacıkta biriktiği tespit edildi. 71 yaşındaki NabruukKh, Medikal Park Bursa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu tarafından ameliyat edildi.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Abdullah NabruukKh, operasyonda emeği geçen doktorlara teşekkür etti.

Konu ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu, bu tür hastalıkların günümüzde daha az görüldüğünü ancak çoğu zaman ölümle neticelendiğini söyledi. Tiryakioğlu, “Ameliyat tekniği dikkatle uygulandığında yırtılmış olan kalp bölümünü yamayla tekrar tamir etmek mümkün olabilir ancak bu işlemi yaparken çevre ve kalp dokularının ve özellikle bu hastada olduğu gibi kalp kapakçıklarının iyi korunması gerekiyor. 4 santim boyutlu ve 650 mililitre hacimli bu yalancı odacığın hasta için hayati tehdit oluşturduğunu anladığımızda acil ameliyat kararı verildi. Ameliyat planlamasının iyi yapılması, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ekiplerinin uyum içinde çalışması, bu tarz operasyonlar için çok önemli” dedi.

Tiryakioğlu, özellikle ameliyatlarda kişilerin ve kliniklerin donanımlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ameliyat sonrası takibi süren Abdullah NabruukKh'un hafta başında ülkesine gönderilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber