Mardin Valiliği'nden katliamla ilgili açıklama

Mardin Kapalı Cezaevi önünde Perşembe günü 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin Valiliği'nden katliamla ilgili açıklama

Mardin Kapalı Cezaevi önünde Perşembe günü 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Perşembe günü saat 14.25 sularında 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarda, Mardin Cezaevi önünde ateşli silahla yaralama olayı olduğunun bildirildiği belirtildi. Açıklamada, "Olay yerine asayiş, TEM, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri 14.30 sularında intikal etmeye başlamış, A.S. ve oğlu S.F.S. ile E.İ. ve oğlu N.İ. kızı N.İ. isimli şahısların ateşli silahla vuruldukları anlaşılmış, vatandaşlarımızdan 3'ü olay yerinde, 2'si de kaldırıldıkları Mardin Devlet Hastanesi'nde hayatlarını kaybetmişlerdir. Olay sırasında konuyla ilgisi bulunmayan başka bir vatandaşımız da seken bir kurşunla hafifçe yaralanmıştır. Polis ekiplerimizin olay yerine varmalarını müteakip yapılan mülakatlarda olaya karışan şüpheli iki şahsın Kötek Mahallesi istikametine kaçtıklarının belirtilmesi üzerine, mahallenin giriş-çıkışları derhal kontrol altına alınarak yoğun araştırmalara başlanılmış ayrıca ilimizin çıkışında asayiş noktaları oluşturularak şüpheli araç ve şahıslar üzerinde uygulama yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayın iki şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmış ve şüphelilerin eşkalleri tespit edilmiştir” denildi.

GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİDEN, 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın 12 Haziran 2012 tarihinde Savur ilçesi İşgören köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile arasında meydana gelen ve bir aileden 2 şahsın hayatını kaybettiği olayın devamı olabileceği kanaatinin oluştuğu belirtilen açıklamada, "Elde edilen bilgilerden hareketle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda jandarmanın da desteğiyle yapılan operasyonlar sonucunda Savur ilçesi İşgören köyünde olay günü 19 Eylül 2013 3 şahıs, 20 Eylül 2013 tarihinde de 7 şahıs olmak üzere, toplam 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, ikametlerinde arama yapılmış, olayda kullanıldığı anlaşılan bir otomobil incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Söz konusu şahıslar, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte 22 Eylül 2013 günü Mardin Başsavcılığı'na mevcutlu olarak çıkarılmış, savcılık sorgularını müteakip 9 şüpheli, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 1 kişi serbest bırakılmıştır. Mahkemeye çıkarılan 9 sanıktan, olayı gerçekleştiren, iştirak eden ve azmettiren toplam 7 kişi tutuklanmış, 2 şahıs ise tutuksuz yargılanmak serbest bırakılmış olup, tutuklanan sanıklar cezaevine teslim edilmişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber