Şanlıurfa'da mermerciler şehir dışına taşınacak

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın şehircilik alanında gelişmesi için kent merkezindeki sitelerin mutlaka şehir dışına çıkması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da mermerciler şehir dışına taşınacak

Bu konularda üç dört yıldır çalıştıklarını ifade eden Fakıbaba, Mermerciler Odası'nın da bu çalışmalarına destek verdiğini söyleyerek, "Elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik. En kısa zamanda mermercileri şehir dışarısına kaldıracağız. Belediyenin hazırlamış olduğu bir proje ile mermercilere bir yer belirleyeceğiz. Altyapısını yapacağız ve mermercilerimizi şehir dışında bir yere taşımış olacağız. Daha temiz bir ortamda çalışmış olacaklar. Daha mutlu olacaklar. Daha fazla para kazanacaklar. Mermercilerden sonra birikeçtiler için çalışacağız. Tabi böyle durumlarda bazıları çok ılımlı oluyor bazıları karşı çıkıyor. Mahkeme safhaları oluyor. Ama artık burası köy değil. Burası şehir. İnsanlarımız artık bunu bilmeli "şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Mermerciler Granit ve Karocular Odası Başkanı Mükail Konak ise, "Başkanımıza biz çok teşekkür ediyoruz. Memleket tozdan, topraktan, çamurdan kurtuldu. Başkanımıza dua ediyoruz. İnşallah mermerciler olarak başkanımızın bize gösterdiği yere gitmemiz gerekiyor. Mermerci esnafımız da buna inşallah uyacak. Bu memleket için de iyi olur. Çamurdan pislikten kurtulmuş oluruz. Başkanımız bir de bize alt yapı çalışması yaparsa seviniriz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber