İzmir'de Suriyeli operasyonu

Torbalı’da, Suriye uyruklu bir kişinin Atatürk Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada 9 silah ele geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de Suriyeli operasyonu

Torbalı’da, Suriye uyruklu bir kişinin Atatürk Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada 9 silah ele geçirildi. Şahsın, ilçede eylem planı hazırlığında olduğu ve bu silahları eylem amacıyla kullanacağı öne sürüldü. Gözaltına alınan şahıs, Torbalı Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

İzmir'in Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonunda Torbalı’da önceden belirlenen noktalara eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında bir kişi gözaltına alınırken, çok sayıda yasadışı doküman ve çeşitli kalibre ve markalarda 9 tabanca ele geçirildi. Suriye uyruklu olduğu bildirilen Baki oğlu 1969 doğumlu Mahmut Hindawi isimli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Yaklaşık bir ay önce Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Büro Amirliği, Torbalı’da yaşayan Suriye uyruklu bazı şahısları takibe aldı. Başlatılan takiple birlikte hem fiziki hem de teknik olarak şahıslar izlendi. Elde edilen ilk bulgu sonrasında taşları tek-tek yerlerine oturtan polis, operasyon yapmak için düğmeye bastı. Alanında tecrübeli ekiplerin bulunduğu polisler, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubesinin de desteğini alınarak akşam saatlerinde operasyon yaptı. Geniş güvenlik önlemleri arasında yapılan operasyonda çok sayıda yasadışı doküman ve tabanca ele geçirildi.

TABANCALAR İNCELEMEYE ALINDI

Tabancaların bir kısmının kurusıkıdan bozma olduğu tespit edilirken, bu tabancalara ait çok sayıda mermi bulundu. Operasyonların devam edeceğini belirten Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Torbalı’da yasadışı örgüt ve bu örgüte bağlı şahısların ellerini kollarını gezerek rahatça dolaşamayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ederken, ele geçirilen 9 tabancanın herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığını tespit amacıyla kriminal laboratuvara gönderileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber