Aksaray'da okul kantinleri denetleniyor

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda kantin denetimlerine başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray'da okul kantinleri denetleniyor

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda kantin denetimlerine başladı.

Okul kantin denetimlerinin başlaması ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri Aksaray Ticaret Meslek Lisesi’ndeki kantinde birlikte denetim yaptılar. Kantinde bulunan her şeyi tek tek inceleyen ekipler, gerekli kurallara uymayan kantinlerin ağır para cezası ile cezalandırılacağının mesajını verdiler. Denetimler esnasında bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, 2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte okullardaki kantin denetimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “İlimiz genelinde gıda denetimleri yoğun bir şekilde gıda ve yem şube müdürlüğümüz ekiplerince yapılıyor. Kantin denetimlerinde özellikle üzerinde durduğumuz husus hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı. Hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde bu hastalıklar hat safhada artacaktır. Özellikle de sindirim bozukluklarına dayalı olarak karın ağrıları söz konusu olabilir. Buradaki amacımız çocuklarımızın sağlıklı gıda tüketmeleri ve öğretmenlerimizin de bunu takip etmesi. Bu konuda 220 tane, 75 tanesi öğretmen, 145 tanesi de kantinci olmak üzere eğitimden geçirildi. Şu anda denetimler yoğun bir şekilde devam ediyor. Tabi bu denetimler sonucunda gerekli kurallara uymayanlara para cezası da verilmekte. Tabi hijyen kurallarına uyulmadığını tespit ettiğimiz yerlere 2 bin 560 TL para cezası uyguluyoruz. Bunu üreten yerler, örneğin fırın, pastane gibi yerlerde de 6 bin civarında para cezası uygulanmakta” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise, okul kantinlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aylık rutin kontroller yapıldığına dikkat çekerek, “Biz zaten okullarımızda aylık olarak seçilen öğretmenler aracılığı ile bu denetimlerimizi yapıyoruz. Fakat sosyal devlet olmanın olgusu, güçlü bir devlet olgusuyla beraber kurumlar arası iletişim gerçekten çok önemli. Bugün burada iki farklı kurum olarak, bu işi beraber yapmaktan son derece memnunuz. Çünkü biz öğrencilerimizi sadece öğretim anlamında yetiştirmiyoruz. Bizim geleceğimiz olan öğrencilerimize iyi bir eğitim vermek bizim asıl hedefimiz. Tabi eğitimin içerisinde güzel alışkanlıklar edinmeleri var. Kantinlerimizi onların güzel alışkanlıklar edinmesine sebep olacak fiziksel şartlar ve donanımla, bu tür yiyeceklerle donatıp onları sağlıklı bireyler olarak hem kendilerini öğretim anlamında, hem de eğitim anlamında yetiştirip geleceği onlara devretmek için hazırlıyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber