Ek ödeme memurları böldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanlığı'na bir yazı göndererek, bakanlık personelinin mali durumunun iyileştirilmesi için arazi tazminatlarının yükseltilmesini, veteriner gibi sağlık personeline ek ödeme yapılmasını istedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanlığı'na bir yazı göndererek, bakanlık personelinin mali durumunun iyileştirilmesi için arazi tazminatlarının yükseltilmesini, veteriner gibi sağlık personeline ek ödeme yapılmasını, şube müdürüne de makam tazminatı ödenmesini istedi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre Bakan Eker, Maliye Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, 2006 yılında devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin mevzuat düzenlenirken, bakanlık personeliyle ilgili bazı özel durumlara dikkat edilmesini talep etti. Yazıda, bakanlıkta çalışan ziraat fakültelerine bağlı 4 yıllık ev ekonomisi bölümü mezunu olan ev ekonomistlerinin de, istatistikçi, matematikçiler gibi yüzde 110-115 oranlarında özel hizmet tazminatı alması gerektiği belirtildi.

Kamuda hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi ve eşitlik ilkesinin işletilmesi için müdür ve şube müdürlerinin özel hizmet tazminatında, üst yönetimde olduğu gibi kariyere göre değil unvana göre ödeme yapılması, müdür ve şube müdürlerine de üst yönetimde kadroları bulunan personele ödenen makam ve görev tazminatının verilmesi gerektiği kaydedildi.

Ayrıca, bakanlıkça uygulanan büyük projelerde, sadece teknik personele değil, veteriner, sağlık teknisyeni gibi sağlık hizmetleri sınıfında çalışanlara da proje tazminatı ödenmesi, ödemelerle ilgili personel sınırının yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltilmesi istendi. Yazıda, arazi hizmetlerinde ödenen özel hizmet tazminatlarının artırılması, teknisyen ve teknikerler ile veteriner sağlık teknisyeni ve teknikerleri arasındaki özel hizmet tazminat farkının giderilmesi, bilgi işlem makinesi kullananlara yönelik iş güçlüğü zammı uygulamasının yeniden getirilmesi de talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber