Viranşehir Belediyesi yeni otogarın açılışına hazırlanıyor

Viranşehir Belediyesi, yaptığı otogar kompleksinin açılışını yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Viranşehir Belediyesi yeni otogarın açılışına hazırlanıyor

2011 yılının Temmuz ayında temeli atılan ve yapımı bir yıl süren Viranşehir Belediyesi Otogar Kompleksi açılış için hazır hale getiriliyor.

Viranşehir Belediyesi, ilçenin ihtiyacına cevap verebilmek için 2011 yılının Temmuz ayında yeni bir otogar kompleksinin temellerini atmıştı. Yapımı bir yıl süren otogar kompleksi 2012 yılının ortalarında tamamlanmıştı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün otogar mevkisine kavşak yapmamasından dolayı otogarın açılışı bir türlü gerçekleşmedi. Viranşehir Belediyesi ise otogarın açılışını gerçekleştirmek için kolları sıvadı. 10-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Karacadağ Kültür ve Sanat Festivali'nde otogar kompleksinin açılışını yapmak için hazırlıklara başladı.

Otogar kompleksinde yeşillendirme çalışması yapan belediye ekipleri, otogar kompleksine çok sayıda süs bitkisi ve fidan dikti. Diğer yandan temizlik işlerine bağlı ekipler ise otogar çevresinde temizlik çalışmalarına başladı. Viranşehir Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı ekipler ise otogar çevresindeki yol yapım çalışmalarına hız verdi.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve Belediye Başkan Yardımcıları otogar kompleksinde yapılan çalışmaları yerinde denetledi. Belediye Başkanvekili Burun, açılış için tüm hazırlıkların sürdüğünü ve festivalle birlikte otogarın açılışını da gerçekleştireceklerini belirtti.

Viranşehir Belediyesi Otogar Kompleksi; 17 bin 500 metrekare arsa üzerinde 5 bin metrekare kapalı alana sahip oluşuyor. 16 yazıhaneden oluşan otogarda 20 otobüs peronu, 8 adet minibüs yazıhanesi ve 11 adet minibüs peronu bulunuyor. Ayrıca kafeterya, restoran, 8 adet dükkan (büfe) misafirhane, emzirme odası, sağlık kabini, 52 adet kırsal minibüs için oto park, 56 adet özel otopark, 12 adet ticari taksi, bay bayan soyunma odaları, kayıp eşya, emanet, müdüriyet, bay ve bayan berber salonu, mescit bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber