Erdoğan: Çalışkanım dediler yıllarca yan gelip yattılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana’da konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Çalışkanım dediler yıllarca yan gelip yattılar

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bütçedeki her 100 liranın 43 lirasıyla faiz ödeniyordu. Şuanda bu oran yüzde 13 oldu.

Peki Türkiye'nin bu düşüşten elde ettiği tasarruf ne biliyor musunuz? Bu rakama dikkat edin. 642 milyar lira. Yani faizleri düşürdüğümüz için 642 katrilyon tasarruf etti.

Real olarak baktığınızda bu rakam bugünün parasıyla 900 milyar liraya karşılık geliyor.

Sevmek öfke dolu nutuklarla olmaz

Nereden nereye. Bu yıl mayıs ayında IMF'e olan borcu sıfırladık. Buraya, Adana'ya gelip de milliyetçilikten bahsedenlere. Ulusalcılıktan bahsedenlere sesleniyorum. Ülke sevmek öfke dolu nutuklarla olmaz. Onlar ülkeyi borçlandırdı, biz ülkemizin borçlarını ödedik.

Ah benim esnaf kardeşim. Sen Halk Bankası'ndan yüzde 46 faizle bir avuç kredi alıyordun.

Şimdi yüzde 5-7. Milliyetçiğim diyenler, ulusalcıyım diyenler bu ülkenin parasının, pasaportunun itibarını yerlerde süründürdüler.

Biz geldik ülkemizin itibarını iade ettik

Biz slogan milliyetçisi değiliz.

Bizim için milliyetçilik millet için hizmet üretmek,. İhtiyaçlarına cevap vermektir.

Her sabah çocukları sıraya dizip o çocuklara 33'lü yıllardan kalma soğuk savaş döneminin demir perde döneminin sloganlarını attırmak milliyetçilik değildir.

Milliyetçilik o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıflar inşa etmektir.

En önemlisi milliyetçilik çocuklara slogan attırmak değil onlara vizyon sunmaktır.

Doğruyum dediler...

Doğruyum dediler Türkiye'yi yolsuzluklara muhtaç ettiler.

Çalışkanım dediler yıllarca yan gelip yattılar.

Bal, bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır.

Mesele slogan atmak değil, mesele iş yapmak.

Biz yıkıcı değil yapıcı olmaya devem edeceğiz. Hayalleri hedefe, hedefleri tek tek gerçeğe dönüştürüyoruz. Türkiye'yi güçlü bir ekonomi güçlü bir demokrasi üzerinde geleceğe taşıyoruz.

Adana'nın değerli insanları Esma'yı unutmuyorsunuz değil mi? 17 yaşındaki Esma'yı unutmuyorsunuz... Biz Adana'da neysek Rabia'da da oyuz. Zulme rıza zulümdür.

Pazartesi günü duyurduğumuz Demokratikleşme Paketi, ekonomiye, demokrasiye ve kardeşliğimize güç katacak. Biz sağdan soldan ne diyorlar bakmayız. Biz siz ne diyorsunuz ona bakarız. Sizin istemediğinizi bilin ki biz de istemeyiz. Biz milletin hakkını, hukukunu teme hak ve özgürlüklerini pazarlık konusu yapmayız.

Değişime direnenler kaybedecek

11 yıl boyunca yaptığım her reforma karşı çıkarlar, korku senaryosu üretenler bugün de aynısını yapıyorlar. Göreceksiniz onlar kaybedecek, Türkiye kazanacak. Değişime direnenler kaybedecek.

Bu yeni reform paketinin bir kez daha milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

4 Haziran 2011'de Adana'ya geldim. Burada sizlerle bir hasret giderdim. O gün burada Adana için bazı yatırımlardan bahsetmiştim. Biz geçmiş siyasetçiler gibi unutanlardan ve unutturanlardan değiliz. Neyi söylediysek yerini bulana kadar peşini bırakmayız. 2011'de demir yolu ağını söylemiştik. Aynı yıl çalışmaları başlattık.

Aralık ayında inşallah proje çalışmalarını bitiriyoruz. Kamulaştırma çalışmaların ardından ihaleyi yapacağız. 2015'te 28 kilometrelik güney çevre yolunu Adana'ya kazandıracağız.

Bir başka söylediğimiz yatırım ise metroydu. Bunu gerçekleştirmek için Adana Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamayı hazırlayıp bakanlığımıza vermesi gerekiyor. Bu projeyi ne yazık ki belediyemiz henüz hazırlayamadı. 2015'de bunlar yapıp metroyu da tamamlayacağız.

2011'de söylediğimiz bir diğer yatırım ise Yüreğir Kültür Merkezi'ydi. Bunu tamamladık. Bugün de açılışını yapıyoruz.

Adana'ya 33 bin kişilik bir stadyum yapacağımız söylemiştik. TOKİ'nin yaptığı stadın maliyeti 140 milyon lira. 2014 yılında teslimini planlıyoruz.

Çukurova bölgesel havalimanı demiştik. Bu havalimanı Adana'ya, Mersin'e Çukurova'ya hitap edecek İlk aşamada yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip. İç ve dış hat trafiğine açık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber