İnternetten tehdit nedeniyle ev ve işyerinde arama yapıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, "Bizim Antalya Gazetesine Polis Baskını" haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2013 23:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'da polisin yerel gazetede arama yapması

-

ANTALYA (AA) - Antalya Emniyet Müdürlüğü, "Bizim Antalya Gazetesine Polis Baskını" haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının 2013/62069 sayılı soruşturması kapsamında, bir sosyal sitesinden "Hakaret ve aleni tehdit" olayı ile ilgili Antalya 3. Sulh Ceza Mahkemesince verilen arama, el koyma, el konulan suç unsurlarında inceleme yapma ve metin haline getirilmesi kararı çerçevesinde bir ev ve iş yerine yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Evde yapılan aramada görevlilerce bir adet dizüstü bilgisayara incelenmek üzere el konulduğu anlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bizim Antalya Gazetesi'nde yapılan aramada ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış, o anda iş yerinde bulunan şüpheli ile yapılan görüşmede iddiaya konu mesajları cep telefonundan gönderdiğini beyan etmesi üzerine cep telefonuna el konulmuştur. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve mahkeme kararıyla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifa edilen işlemler kapsamında Anayasamızca güvence altına alınan basın hürriyetine ilişkin hükümlere aykırı herhangi bir işlem söz konusu değildir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı mesajda kendisini tehdit ettiği iddiasıyla M.D. hakkında suç duyurusunda bulunmuş, polis ekipleri savcılık kararıyla D'nin evinde arama yapmıştı. Polis, D'nin eşinin imtiyaz sahibi olduğu Bizim Antalya adlı yerel gazeteye de giderek, orada bulunan D'nin ifadesine başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber