Kurbanlıklarla koyun koyuna

Kurban bayram'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarları hareketlenmeye başlarken, kara kışa hazırlıksız yakalanan satıcılar kurbanlarla koyun koyuna yatıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurbanlıklarla koyun koyuna

Kurban bayramının yaklaşmasıyla tatlı bir telaş yaşanan kurban pazarlarında bazı hayvan satıcıları hayvanlarıyla iç içe yatıyor. Yunuseli'ndeki hayvan pazarına genellikle doğu illerinden kurbanlık getiren satıcılar, hayvanların çalınmasına karşılık kurbanlıklarla koyun koyuna yatıyor. Büyük emekle yetiştirdikleri hayvanlarının yanından bir an olsun ayrılmayan satıcılar, kalaslardan yaptıkları ranzalarda uyuyarak dinlenmeye çalışıyor. Hayvanlarının üşümemesi için barakaların etrafına kat kat branda geren satıcılar, kendileri ise tenekelerin içinde tahta parçası yakarak ısınmaya çalışıyor.

Afyon Emirdağ'dan geldiğini belirten 27 yaşındaki İlyas Yılmaz, "Hayvanlarımızı korumak için onlarla beraber yatıp kalkıyoruz. Arkadaşlarla nöbetleşe dinlenmeye çalışıyoruz. 2 hafta önce geldiğimizde hava çok soğuktu. Ekmek parası için buradayız. Kat kat giyinerek soğuktan korunmaya çalışıyoruz. Kurban bayramına 1 hafta kaldı. Elimizdeki hayvanları satarak memlekete çocukların yanına dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber